Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Microsoft: CrowdStrike Yazılım Kesintisi Dünya Çapında 8 Buçuk Milyon Windows Cihazını Etkiledi

Microsoft: CrowdStrike Yazılım Kesintisi Dünya Çapında 8 Buçuk Milyon Windows Cihazını Etkiledi

Microsoft, CrowdStrike tarafından gönderilen sorunlu bir güncellemenin dünya genelinde yaklaşık 8.5 milyon Windows cihazını etkilediğini açıkladı. Olay, tarihin en büyük siber krizlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Microsoft: CrowdStrike Yazılım Kesintisi Dünya Çapında 8 Buçuk Milyon Windows Cihazını Etkiledi
KAYNAK: Haber Merkezi

Microsoft, CrowdStrike tarafından gönderilen sorunlu bir güncellemenin dünya çapında 8.5 milyon Windows cihazını etkilediğini duyurdu. Bu kesinti, tarihin en kötü siber olaylarından biri olarak değerlendiriliyor. Microsoft, blog paylaşımında bu olayın etkilerini ve destek sürecini detaylandırırken, krizden etkilenen cihaz sayısının dünya genelindeki Windows cihazlarının yüzde 1'inden az olduğunu belirtti.

David Weston, Microsoft Başkan Yardımcısı, "Ancak geniş ekonomik ve toplumsal etkiler, CrowdStrike'ın kritik hizmetler veren kurumlar tarafından kullanıldığını işaret ediyor" dedi. Olayın ardından, Microsoft, sorunlu güncellemelerin kullanıcılarına gönderilmemesi gerektiğine vurgu yaptı ve kalite kontrolü konusunda ders çıkarılması gerektiğini belirtti.

'Tarihin En Büyük Siber Krizi'

Microsoft'un açıkladığı 8.5 milyon cihazın etkilenmesi, WannaCry'ın 2017'deki siber saldırısından sonra en büyük siber kriz olarak kabul ediliyor. WannaCry saldırısında 150 ülkede 300 bin bilgisayar etkilenmişti. Cuma günü yaşanan kriz, birçok sektörde işlemlerin durmasına ve büyük sorunlara yol açtı.

Cuma günü yaşanan yazılım kesintisinin nedeni, CrowdStrike'ın bozuk bir güncelleme göndermesi olarak belirlendi. Kesinti, bulut sistemleri ve Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'ın hizmetlerini etkiledi. Bu durum, büyük bankalar, medya kuruluşları ve havayolu şirketleri gibi birçok büyük şirketin operasyonlarını aksattı.

Ders Çıkarılması Gerektiğini Vurgulandı

Microsoft, olayın ardından, kalite kontrolü yapılmamış yazılımların kullanılmaması gerektiğini belirtti ve olaydan ders çıkarılması gerektiğini vurguladı. Şirket, etkilenen kullanıcılar için destek sağlamaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekli hesabına anında 30 bin TL: Tek şart var!

Emekli hesabına anında 30 bin TL: Tek şart var!