Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Maduro: İç Savaş Çıkmasına Müsaade Etmeyeceğiz

Maduro: İç Savaş Çıkmasına Müsaade Etmeyeceğiz

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seçim sonrası protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu. İç savaşın çıkmasına izin vermeyeceklerini vurguladı ve ABD'yi suçladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Maduro: İç Savaş Çıkmasına Müsaade Etmeyeceğiz
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seçimlerin ardından ülkesinde çıkan protestolar hakkında basın toplantısı düzenledi. Miraflores Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, Maduro, ülkenin iç savaş ortamına sürüklenmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Maduro, protestolara yol açan eylemlere tolerans göstermeyeceklerini ve bu eylemlerin kimler tarafından finanse edildiğini bildiklerini belirtti. Ülkenin ekonomisinin hedef alındığını vurgulayan Maduro, "Venezuela, emperyalizmin, faşizmin ve suçluların eline düşmeyecek. Ülkede bir iç savaşın çıkartılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

ABD'yi Suçladı

Maduro, sokaklardaki olaylar nedeniyle isim vermeden ABD'yi suçladı. "Halk bunu biliyor. Ancak imparatorluk suç planını ileriye taşımak isterse, vatanımızı sonuna kadar savunacağız" ifadelerini kullandı. Ayrıca, güvenlik güçlerine ve halkına teşekkür ederek, tüm vatandaşları koruma taahhüdünde bulundu.

Hükümetine Yönelik 'Çirkin' Bir Medya Kampanyası Yürütüldüğünü Söyledi

Maduro, hükümetine yönelik "çirkin" bir medya kampanyasının yürütüldüğünü belirtti ve Elon Musk, eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, eski Kolombiya cumhurbaşkanları Ivan Duque ile Alvaro Uribe ve İspanyol Vox partisinin kampanyalarına tepki gösterdi.

ABD'yi Afganistan Libya Ve Irak'taki Savaşlardan Ve Ölümlerden Sorumlu Tuttu

Maduro, seçim sonuçlarına ilişkin ellerindeki tutanakları açıklayacaklarını belirtti. "Daha ne kadar kanıt sunmamız gerekiyor? Neden bir ülkeyi savaşa sürüklemek istiyorsunuz?" şeklinde konuşan Maduro, "Hiçbir zaman CIA ajanı olmadım ve olmayacağım" ifadelerini kullandı. ABD'yi, Afganistan, Libya ve Irak'taki savaşlardan ve ölümlerden sorumlu tutarak, ülkesini karıştırma suçlamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alex de Souza: 'Dengeli ama görsel bir oyun ortaya koyacağız'

Alex de Souza: 'Dengeli ama görsel bir oyun ortaya koyacağız'