Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Macklemore Dubai Konserini İptal Etti

Macklemore Dubai Konserini İptal Etti

ABD'li rapçi Macklemore, BAE'nin Sudan'daki paramiliter gruba verdiği destek nedeniyle Dubai'de planladığı konseri iptal etti. Sanatçı, bu kararı alarak küresel sorunlara dikkat çekmeyi amaçladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Macklemore Dubai Konserini İptal Etti
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD'li rapçi Macklemore, Ekim ayında Dubai'de gerçekleştirmeyi planladığı konserini, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Sudan'daki Rapid Support Forces (RSF) adlı paramiliter gruba verdiği destek nedeniyle iptal etti.

 Sanatçı, bu kararını BAE'nin Sudan'daki soykırım ve insani kriz üzerindeki rolüne karşı dayanışma gösterme amacıyla aldığını belirtti.

BAE'nin Yanıt verdi

BAE, Macklemore'un kararına neden olan suçlamaları reddetti ve odaklarının insani yardımları artırmak olduğunu ifade etti. BAE'nin açıklamasına göre, ülke, Sudan'daki insani krizi çözmek için çeşitli yardımlar sunmaktadır.

Sanatçının Sosyal Sorumluluk Yaklaşımı

Macklemore'un bu kararının, sanatçıların küresel sorunlara dikkat çekmek için aktif bir rol oynayabileceklerini göstermek amacıyla alındığı belirtiliyor. Sanatçı, Gazze'de yaşanan İsrail-Hamas savaşından da etkilendiğini ve Filistin halkının içinde bulunduğu zor durumun "dünyayı uyandırdığını" söyledi.

Yeni Şarkısında saygı duruşu

Grammy ödüllü sanatçının son şarkısı Hind's Hall, Gazze'de hayatını kaybeden bir kıza saygı duruşunda bulunuyor. Macklemore, geçmişte uyuşturucu bağımlılığı, tüketimcilik ve eşcinsel hakları gibi toplumsal sorunlara da değinen şarkılar yayınlamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'daki şok uygulamalarda cephanelik ele geçirildi

Isparta'daki şok uygulamalarda cephanelik ele geçirildi