Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Macaristan'dan Ukrayna'ya veto! 50 milyar euro yardımı kabul etmedi

Macaristan'dan Ukrayna'ya veto! 50 milyar euro yardımı kabul etmedi

Macaristan, Avrupa Birliği'nin Ukrayna'ya yönelik 50 milyar euroluk yardım paketini veto etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Macaristan'dan Ukrayna'ya veto! 50 milyar euro yardımı kabul etmedi
KAYNAK: İHA

Macaristan, Avrupa Birliği'nin Ukrayna'ya yönelik 50 milyar euroluk yardım paketini veto etti. Bu karar, Brüksel'de toplanan AB liderleri arasında Ukrayna'nın üyelik sürecini ele alındığı bir toplantı sırasında alındı. Karara karşı çıkan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, müzakere kararının alınmasından birkaç saat sonra Ukrayna'ya yönelik yardım paketini veto etti.

Orban, neden olarak Ukrayna'nın henüz AB üyesi olmamasına rağmen AB bütçesinden önemli miktarda finansal destek almasını gösterdi. Diğer AB liderleri ise Macaristan'ın vetosu devam ederse Kiev'e AB bütçesi dışından yardım sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Macaristan, Ukrayna'ya 50 Milyar Euro Ab Yardımını Veto Etti2 Result

KÖTÜ BİR KARAR OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Macaristan'ın vetosunu "kötü bir karar" olarak değerlendiren Orban, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gece mesaisinin özeti: Ukrayna'ya ekstra para veto edildi" şeklinde ifade kullandı. Orban, konunun gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra gelecek yıl Avrupa Konseyi'nde yeniden değerlendirileceğini belirtti. Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "26 ülke olarak aynı fikirdeyiz. Şu an için Macaristan tarafından onaylanmadı, ancak gelecek yılın onaylanacağından oldukça eminim" dedi. AB liderleri ayrıca Moldova'nın üyelik müzakerelerini başlatmaya karar verdiler ve Gürcistan'a aday ülke statüsü verilmesi konusunda anlaştılar. Bosna-Hersek'in ise gerekli siyasi reformları gerçekleştirmesinin ardından üyelik müzakerelerine başlanmasına karar verildi.

Macaristan, Ukrayna'ya 50 Milyar Euro Ab Yardımını Veto Etti Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli'de Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı açıldı

Denizli'de Konya ve Anadolu Gastronomi Fuarı açıldı