Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Libya’daki sel felaketinde toplu mezarlar açılmaya başlandı

Libya’daki sel felaketinde toplu mezarlar açılmaya başlandı

Daniyal Kasırgası, Libya'yı vurarak büyük bir felakete yol açtı. Hayatını kaybedenler toplu mezarlara defnediliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Libya’daki sel felaketinde toplu mezarlar açılmaya başlandı

Nihat Saraç

Daniel Kasırgası, 10 Eylül Pazar günü karaya ulaştı ve yetkililer hızla bir acil durum ilan etmek zorunda kaldılar. Kasırgadan en çok etkilenen yer ise 125 bin kişinin yaşadığı Derna şehri oldu. İki barajın çökmesi sonucu kent su altında kaldı ve hala devam eden kurtarma çalışmaları sırasında yedi ordu personeli kayboldu. Bir doktor, bölgede iki binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

toplu-mezarlar1

Doğu'daki yönetimin Sivil Havacılık Bakanı Hichem Abu Chkiouat, Derna'yı ziyaretinin ardından "Cesetler her yerde... Denizde, vadilerde, binaların altında. Şehrin yüzde 25'i yok oldu" dedi.

Kasırga, Doğu Akdeniz'deki Bingazi, El Merj ve Susa şehirlerini de etkiledi ve yetkililer bu bölgeleri afet bölgesi ilan etti. Libya Kızıl Haçı, ölü sayısının artmasının yanı sıra en az 150 evin yıkıldığını bildirdi. Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Hareketi'nden Tamer Ramadan da bu bilgiyi doğruladı ve kayıp sayısının 10 bine yaklaştığını söyledi.

Sel sonucunda 30 akrabasını kaybeden Mustafa Salem, "Çoğu insan uykusundaydı, kimse böyle bir felakete hazır değildi" dedi. Raja Sassi ise sel felaketini şiddetli bir yağmurun ardından büyük bir patlama ve barajın çökmesi olarak tanımladı.

Uluslararası yardım çabaları, Libya'daki iki rakip hükümet arasındaki bölünme nedeniyle zorluklarla karşılaşıyor. Şu ana kadar yardım gönderen veya göndermeye hazır olan ülkeler arasında Mısır, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya, İran, İtalya, Katar ve Türkiye bulunuyor.

Libya'da yaşanan iki başlılık, ülkenin farklı bölgelerini iki farklı yönetim altında tutuyor. Trablus merkezli Ulusal Birlik Hükümeti, sel felaketine yardım etmek için tüm kurumları harekete geçirdiğini açıkladı. Birleşmiş Milletler (BM) ise kasırganın etkilerini yakından takip ettiğini ve acil yardım sağlamak için çaba harcayacağını duyurdu.

Daniel Kasırgası, geçtiğimiz hafta Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan gibi diğer ülkeleri de etkilemiş, bu ülkelerde de kayıplar yaşanmıştı. Ege ve Trakya bölgelerinde 5 Eylül'de etkili olan kasırga sonucu Türkiye'de 8, Yunanistan'da 15 ve Bulgaristan'da 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP'nin 3 büyükşehirdeki 5 aday adayı belli oldu

AKP'nin 3 büyükşehirdeki 5 aday adayı belli oldu