Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kuzey Kore’den Japon Denizi İstikametine Yeni Balistik Füze Denemesi

Kuzey Kore’den Japon Denizi İstikametine Yeni Balistik Füze Denemesi

Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine doğru tanımlanamayan bir balistik füze fırlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuzey Kore’den Japon Denizi İstikametine Yeni Balistik Füze Denemesi
KAYNAK: İHA

Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine doğru tanımlanamayan bir balistik füze fırlattı. Füzenin Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin (MEB) dışına düştüğü açıklandı.

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin saat 05.32 sıralarında Japon Denizi’ne doğru bir balistik füze fırlattığını bildirdi. İlk belirlemelere göre füze, Japonya’nın MEB’sinin dışına düştü ve bölgede seyreden uçak ve gemilerden herhangi bir hasar bildirilmedi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) da Pyongyang’ın silah denemesini doğruladı ve füzenin uçuş mesafesi ile irtifası gibi detayları belirlemek üzere teknik incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

ABD’nin Askeri Varlığı

Geçen hafta, ABD’ye ait nükleer enerjiyle çalışan uçak gemisi Theodore Roosevelt, ortak askeri tatbikatlara katılmak üzere Güney Kore’nin liman kenti Busan’a gelmişti. Uçak gemisi, güdümlü füze taşıyan USS Halsey ve savaş gemisi USS Daniel Inouye ile birlikte deniz üssüne girdi.

Provokatif eylemleri şiddetle kınadılar

Kuzey Kore Savunma Bakanı Yardımcısı Kim Kang İl, ABD ve Güney Kore’nin ülkesine karşı silahlı güç gösterisinde bulunduğunu belirterek bu adımı “çok tehlikeli bir oyun ve macera” olarak nitelemişti. Kim, ABD ve Güney Kore’nin “provokatif” eylemlerini şiddetle kınadıklarını ve bu tür girişimlere derhal son verilmesi gerektiğini ifade etmişti. Kuzey Kore’nin son füze denemesi, Washington-Seul ittifakına gözdağı olarak yorumlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin Muhtemel Rakipleri Belli Oldu! A Milliler Gruptan Nasıl Çıkabilir?

Türkiye'nin Muhtemel Rakipleri Belli Oldu! A Milliler Gruptan Nasıl Çıkabilir?