Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Küba'da Görevli Kuzey Koreli Diplomat Güney Kore'ye İltica Etti

Küba'da Görevli Kuzey Koreli Diplomat Güney Kore'ye İltica Etti

Küba'da görev yapan Kuzey Koreli diplomat Ri Il-gyu, Meksika'da tedavi talebinin reddedilmesi üzerine Güney Kore'ye iltica etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Küba'da Görevli Kuzey Koreli Diplomat Güney Kore'ye İltica Etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Küba'da görev yapan bir Kuzey Koreli diplomatın, Meksika'da tedavi görme talebinin reddedilmesinin ardından Güney Kore'ye iltica ettiği iddia edildi.

Güney Kore Hükümeti İddiaları Doğruladı

Güney Kore hükümeti kaynaklarına göre, Küba'da görevli bir Kuzey Koreli diplomatın geçtiğimiz yıl Güney Kore'ye iltica ettiği doğrulandı. Yonhap'ın haberine göre, ismi açıklanmayan hükümet yetkilisi, Kuzey Kore'nin Havana Büyükelçiliğinde siyasi işler danışmanı olarak görev yapan Ri Il-gyu'nun, Kasım 2023'te ailesiyle birlikte Güney Kore'ye sığındığını belirtti.

Diplomatın Görev Süresi ve İltica Nedeni

Küba'da yaklaşık 9 yıl görev yapan deneyimli diplomat Ri Il-gyu'nun, Meksika'da tedavi görme talebinin reddedilmesi nedeniyle hayal kırıklığı ve öfke duyduğu ifade edildi. Bu durumun ardından Ri'nin iltica kararı aldığı bildirildi.

Ri'nin Küba'daki Görevleri ve İltica Süreci

Haberde, Ri'nin Küba'daki görevlerinden birinin de Havana'nın Seul ile resmi diplomatik bağlar kurmasını engellemek olduğu öne sürüldü. Ri, Kuzey Koreli diplomat Ryu Hyun-woo'nun Eylül 2019'da Seul'e sığınmasından sonra Güney Kore'ye iltica eden ilk Kuzey Koreli diplomat oldu.

Güney Kore'ye İltica Eden Kuzey Koreliler

Güney Kore hükümet verilerine göre, 2023 yılında toplam 196 Kuzey Koreli sığınmacı Güney Kore'ye iltica etti. Bu rakam, Kuzey Kore'den Güney Kore'ye kaçışların devam ettiğini ve diplomatik gerilimlerin sürdüğünü gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rekabet Kurulu'nda Hazır Beton Üreticileri İçin Sözlü Savunma Toplantısı Gerçekleştirildi

Rekabet Kurulu'nda Hazır Beton Üreticileri İçin Sözlü Savunma Toplantısı Gerçekleştirildi