Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kripto Para Devi Binance'nin Kurucusu Zhao 4 Ay Hapis Cezası Aldı

Kripto Para Devi Binance'nin Kurucusu Zhao 4 Ay Hapis Cezası Aldı

Binance'nin kurucusu Changpeng Zhao, kara para aklama yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zhao, 4.3 milyar dolar para cezası alan Binance'in kurucusu ve eski CEO'su olarak yargılandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kripto Para Devi Binance'nin Kurucusu Zhao 4 Ay Hapis Cezası Aldı
KAYNAK: İHA

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'nin kurucusu Changpeng Zhao, kara para aklama ile mücadele yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla açılan davada 4 ay hapis cezası aldı.

Zhao, ABD'nin Seattle Federal Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede savcılar, Zhao'nun yargılanmasının caydırıcı bir örnek oluşturacağını belirterek 3 yıl hapis cezası talep etti.

Zhao'nun Avukatlarından Savunma

Zhao'nun avukatları, müvekkillerinin hatasını kabul ederek ABD'ye gönüllü olarak geldiğini ve yasal otoritelerle işbirliği yaptığını savundu. Bu nedenle 5 ay denetimli serbestlik talep ettiler. Ancak mahkeme, Zhao'ya 4 ay hapis cezası verilmesine karar verdi. Yargıç Richard Jones, kararın gerekçesini açıklarken Zhao'nun yasal düzenlemelere uymak için yeterli imkana, maddi kapasiteye ve insan gücüne sahip olmasına rağmen başarısız olduğunu vurguladı.

4.3 Milyar Dolar Para Cezası ve CEO'luk Görevinden Ayrılma

Binance geçtiğimiz Kasım ayında kara para aklama ile mücadele yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4.3 milyar dolar para cezası almıştı. Zhao ise CEO'luk görevinden ayrılmış ve otoritelerle işbirliği yapmayı kabul etmişti. Ayrıca, Zhao bireysel olarak 50 milyon dolar para cezası ödemeyi de kabul etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arabası olanherkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni dönem

Arabası olanherkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni dönem