Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Kopenhag Bilinçli Turistleri Ödüllendirecek

Kopenhag Bilinçli Turistleri Ödüllendirecek

Kopenhag, yeni başlattığı turist programıyla çevreci davranışları teşvik ediyor. Bisiklet kullanan ve toplu taşımayı tercih eden ziyaretçilere özel avantajlar sunulurken, şehrin yerlilerine rahatsızlık vermeyen turistlere ödüller veriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kopenhag Bilinçli Turistleri Ödüllendirecek
KAYNAK: İHA

Danimarka'nın başkenti Kopenhag, aşırı turizmin çevresel ve sosyal etkilerine karşı mücadele ederken, bilinçli turistleri ödüllendirme yoluna gidiyor. Şehir, yerel halkı rahatsız etmeyen ve çevreye duyarlı davranan ziyaretçileri teşvik etmeyi hedefliyor.

Danimarka Ulusal Turist Kurulu tarafından başlatılan yeni program kapsamında, şehre gelen turistlerden bisiklet kullanımı, toplu taşımayı tercih etme veya parkların temizliğine yardımcı olma gibi çevreci davranışlar sergileyenlere çeşitli ödüller sunulacak. Bu ödüller arasında, bir 'rooftop' barda kokteyl hakkı ve yapay kayak merkezinde ücretsiz kullanım gibi imkanlar bulunacak.

'Çevre Dostu İnisiyatifler'

Program kapsamında, tekrar kullanılabilir kahve bardakları kullanan turistlere belirli kafelerde ücretsiz kahve ikram edilmesi de planlanıyor. Bu adım, tek kullanımlık atıkların azaltılmasına katkı sağlarken, bilinçli tüketimi teşvik ediyor.

'Yürürlüğe Giriş Tarihi'

Yeni turist programı, bugünden itibaren yürürlüğe girdi ve Kopenhag'ı ziyaret eden turistlerin daha sürdürülebilir ve sorumlu bir şekilde davranmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trump Suikast Girişimini Anlattı: Ölmüş Olmam Gerekiyordu

Trump Suikast Girişimini Anlattı: Ölmüş Olmam Gerekiyordu