Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kırgızistan’da enerji santralinde patlama

Kırgızistan’da enerji santralinde patlama

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki merkezi ısı ve enerji santralinde meydana gelen patlamada 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırgızistan’da enerji santralinde patlama
KAYNAK: İHA

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki merkezi ısı ve enerji santralinde meydana gelen patlamada 2'si ağır 5 kişi yaralandı. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bişkek'teki santralde gece saat 03.00 sıralarında patlama meydana geldi. Yangın itfaiyenin çabalarıyla kontrol altına alındı. Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Bişkek'teki okul ve çocuk bahçeleri uzaktan eğitime geçti. Kazanın nedeni henüz açıklanmazken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeyev, Sağlık Bakan Yardımcısı Mederbek İsmayilov ve Bişkek Belediye Başkan Yardımcısı Cırgalbek Şamıraliyev ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, patlamada 2'si ağır 5 kişinin yaralandığını açıkladı. İsmayilov, 2 işçinin vücudunun yüzde 80'inde yanıklar oluştuğunu ifade ederken, diğer işçinin yüzü ve ellerinin yandığını belirtti. Şamıraliyev, kaza sonucunda Bişkek'in güney mahallelerinde yaklaşık 60 haneye ısı verilemediğini söyledi. Acil Durumlar Bakanı Acikeyev ise ısıtmanın bir hafta içinde yeniden sağlanacağını kaydetti.

Başbakan Akılbek Caparov, Kazakistan'dan dönerek kaza ile ilgili oluşturulan karargahın toplantısını yapacak. Cumhurbaşkanı Sadır Caparov da olay yerine giderek kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı ve sonuçların en kısa sürede tamamlanması talimatı verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Zincirleme Kaza: 7 Araç Birbirine Girdi

Manavgat’ta Zincirleme Kaza: 7 Araç Birbirine Girdi