Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Hendek'teki Fabrika Patlamasında Müdür Tutuklandı Sahipler Serbest

Hendek'teki Fabrika Patlamasında Müdür Tutuklandı Sahipler Serbest

Sakarya Hendek'teki Oba Makarna fabrikasında yaşanan patlama sonrası olayla ilgili fabrika müdürü tutuklandı, fabrika sahipleri serbest bırakıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hendek'teki Fabrika Patlamasında Müdür Tutuklandı Sahipler Serbest
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül Pazar günü meydana gelen patlamanın ardından, soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen fabrika müdürü tutuklandı. 

Patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi yaralanmıştı. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmaları sırasında, fabrikada 27 yaşındaki Mesut Şimay'ın cansız bedeni bulunmuştu. Şimay, Akyazı’da toprağa verildi.

Fabrika müdürü cezaevine gönderildi

Patlamayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, fabrika müdürü V.U., adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan soruşturmada, aralarında fabrika yöneticileri ve iş güvenliği sorumlularının da bulunduğu toplamda 7 kişi ifadeye çağrıldı. Savcılık sorgusu sonrası 6 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, bir kişi serbest bırakıldı.

Fabrika sahipleri adli kontrolle serbest kaldı

Fabrika sahipleri ve patlamanın sorumluluğunu taşıyan diğer şüphelilerden iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Patlamanın meydana geliş nedeni hala araştırılmakta olup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından olayın incelenmesi için iki müfettiş görevlendirildiği açıklandı.

Gazetecilerin görüntü almasını engellediler

Fabrika müdürünün Hendek Adalet Sarayı'ndan çıkarıldığı esnada yakınları, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için ilginç bir yönteme başvurdu. Şemsiye ve cep telefonu ışıklarıyla müdahale eden yakınlar, görüntü almaya çalışan basın mensuplarının işini zorlaştırdı. Olay sonrası adli sürecin devam ettiği fabrikada, patlamanın kesin nedeni ilerleyen günlerde açıklığa kavuşacak. 

Patlama Sonrası Hisseler Borsa İstanbul'da Geçici Olarak İşleme Kapatılmıştı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yer alan Oba Makarna fabrikasında yaşanan patlama sonrasında, Borsa İstanbul hızlı bir adım atarak şirketin hisselerini geçici olarak işleme kapattı. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafından yapılan duyuruda, Oba Makarna hisseleriyle ilgili olarak şirketten istenen özel durum açıklamasının KAP’ta yayımlanıncaya kadar işlem sırasının durdurulduğu belirtildi.

NE OLUŞTU?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen patlamada, 1 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıkmış ve itfaiye ekipleri tarafından uzun süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınmıştı. Yangın sırasında fabrikada bulunan 27 yaşındaki Mesut Şimay yaşamını yitirmiş, cenazesi soğutma çalışmaları sırasında bulunmuştu. Olayın ardından fabrika müdürü, iş güvenliği uzmanı ve fabrika sahipleri adliyeye sevk edilmiş, fabrika müdürü tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya, 19. Uluslararası Caz Festivali'ne Ev Sahipliği Yapacak

Alanya, 19. Uluslararası Caz Festivali'ne Ev Sahipliği Yapacak