Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kanada Hindistan'da 41 Diplomatını geri çekti

Kanada Hindistan'da 41 Diplomatını geri çekti

Sih Halistan Kurtuluş Gücü (KLF) lideri Hardeep Singh Nijjar'ın cinayeti sonrası Kanada ile Hindistan arasında başlayan diplomatik kriz hızla tırmanıyor. Kanada, Hindistan'dan 41 diplomatını geri çekme kararı aldı ve bu diplomatların aileleri de beraberlerinde ülkeden ayrıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanada Hindistan'da 41 Diplomatını geri çekti
KAYNAK: İHA

Hardeep Singh Nijjar, Kanada'nın British Columbia eyaletinde 18 Haziran tarihinde kimliği belirsiz kişiler tarafından aracında öldürülmesi sonra iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşti.

Kanada, Hindistan'dan 41 diplomatını geri çekme kararı aldı ve bu diplomatların aileleri de beraberlerinde ülkeden ayrıldı. Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, bu kararı doğruladı ve Hindistan'da görev yapan birçok Kanadalı diplomatın geri çekildiğini, ancak 21 diplomatın ülkede kalmaya devam ettiğini ve görevde olmadıklarını belirtti. Joly ayrıca, bu kararın özellikle Bangalore, Mumbai ve Chandigarh gibi şehirlerde yürütülen yüz yüze çalışmalara ara verilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Henüz bu hizmetlerin ne zaman yeniden başlayacağına dair bir tarih verilmedi.

Kanada Göçmenlik Bakanı Marc Miller göçmenlik başvuru işlemlerinin uzun sürebileceği konusunda uyardı

Kanada Göçmenlik Bakanı Marc Miller, diplomat sayısının azaltılmasının göçmenlik başvurularının işlemlerinin daha uzun sürebileceği konusunda uyarıda bulundu. Söz konusu diplomatik kriz, Hardeep Singh Nijjar'ın öldürülmesinin yanı sıra Sih ayrılıkçı örgütü Halistan Kurtuluş Gücü (KLF) lideri olarak bilinen Nijjar'ın Hindistan tarafından terörist listesine eklenmesiyle de ilgilidir. KLF, 1987 yılından bu yana Hindistan'da askeri ve diplomatik misyonlara yönelik saldırılarıyla tanınır. Bu gelişmeler, Kanada ile Hindistan arasındaki diplomatik ilişkilerde gerginliği artırmış durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İş yerinde bunu yapan yandı! Telefonlar cebe

İş yerinde bunu yapan yandı! Telefonlar cebe