Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber 104 Samsung Çalışanı Düşük Maaşı Protesto Nedeniyle Gözaltına Alındı

104 Samsung Çalışanı Düşük Maaşı Protesto Nedeniyle Gözaltına Alındı

Hindistan Chennai'de Samsung çalışanları, düşük maaş ve kötü çalışma koşullarını protesto etmek için eylemler düzenlerken polis tarafından gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
104 Samsung Çalışanı Düşük Maaşı Protesto Nedeniyle Gözaltına Alındı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Hindistan'ın Chennai kentindeki Samsung fabrikasında 104 çalışan, düşük maaşlar ve kötü çalışma şartlarına karşı düzenledikleri izinsiz protesto gösterileri nedeniyle polis tarafından gözaltına alındı.

İşçiler, maaşların artırılması, çalışma saatlerinin düzeltilmesi ve fabrika yakınında bir çadır kurulması gibi taleplerle haftalardır eylem yapıyordu.

Sendika Destekli Eylemler

Protestolar, Merkezi Hindistan Sendikaları Birliği'nin (CITU) desteklediği bir sendikanın tanınması taleplerini de içeriyor. CITU Sözcüsü A. Jenitan, polisin yalnızca eylem yapan işçileri değil, aynı zamanda protestoların önde gelen isimlerinden E. Muthukumar'ı da gözaltına aldığını bildirdi. Muthukumar, eylemler sırasında liderlik rolü üstlenen bir yetkili olarak dikkat çekiyor.

Üretim Üzerindeki Etkiler

Protestolar ve grevler, teknoloji devi Samsung'un Hindistan'daki yıllık 12 milyar dolarlık gelirinin yaklaşık üçte birini sağlayan üretimini olumsuz yönde etkiledi. İşçilerin 7 gündür devam eden grevleri, üretim süreçlerinde aksamalara neden oldu ve şirketin Hindistan'daki operasyonları üzerinde ciddi bir baskı oluşturdu.

Samsung'un Yanıtı

Samsung, dışarıdan desteklenen bir sendikayı tanımayı reddettiğini belirtirken, konuyla ilgili herhangi bir yeni açıklama yapmadı. Şirket, Cuma günü yaptığı açıklamada, Chennai fabrikasındaki işçilerle tüm sorunları "en kısa sürede çözmek için" görüşmelere başladığını duyurmuştu. Ancak, Samsung'un bu süreçte nasıl bir adım atacağına dair somut bir bilgi henüz paylaşılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da panelvandan cephanelik çıktı: 40 ruhsatsız tabanca

Adana'da panelvandan cephanelik çıktı: 40 ruhsatsız tabanca