Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Japonya'dan Çin'e Tepki: Y-9 Casus Uçağı Hava Sahasını İhlal Etti

Japonya'dan Çin'e Tepki: Y-9 Casus Uçağı Hava Sahasını İhlal Etti

Japonya hükümeti, Çin'e ait bir Y-9 casus uçağının Danjo Adaları'nın hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı. Hava sahası ihlali sonrasında Japonya, Çin'in Tokyo'daki büyükelçilik yetkilisini çağırarak protestoda bulundu ve bu tür ihlallerin gelecekte önlenmesini talep etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya'dan Çin'e Tepki: Y-9 Casus Uçağı Hava Sahasını İhlal Etti
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Japonya hükümeti, Çin'e ait bir Y-9 casus uçağının Danjo Adaları'nın hava sahasını ihlal ettiğini duyurdu. Japon yetkililer, ihlalin bugün yerel saatle 11.29'da gerçekleştiğini ve 2 dakika sürdüğünü belirtti. Olayın ardından, Japonya'nın önlem olarak savaş uçaklarını havalandırdığı ifade edildi.

Danjo Adaları üzerindeki hava sahası ihlalinin ardından Japon hükümeti, Çin'in Tokyo'daki büyükelçilik yetkilisini protesto amacıyla çağırdı. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi, ihlali "kesinlikle kabul edilemez" olarak nitelendirirken, gelecekte benzer olayların önlenmesi için Çin'e çağrıda bulundu.

Çin'in Bölgedeki Hava İhlalleri

Son dönemlerde Çin'in bölgedeki hava ihlalleri, uluslararası ilişkilerde gerginliklere yol açıyor. Japon yetkililer, hava sahası ihlallerine karşı koymak ve bölgesel güvenliği sağlamak için çeşitli önlemler alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'daki kuyu faci*sının nedeni ortaya çıktı!

Adana'daki kuyu faci*sının nedeni ortaya çıktı!