Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Japonya Sürülebilir Elektrikli Bavulları Kısıtlıyor

Japonya Sürülebilir Elektrikli Bavulları Kısıtlıyor

Japonya, Asya'da popüler olan motorlu elektrikli bavulları sıkı düzenlemelere tabi tutarak, bu tür eşyaların kullanımını sınırlandırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya Sürülebilir Elektrikli Bavulları Kısıtlıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Japonya, son yıllarda popülerlik kazanan motorlu, sürülebilir bavullara yönelik kısıtlamaları artırıyor. Asya'nın diğer bölgelerinde yaygın olarak kullanılan bu elektrikli bavullar, Japon yasalarına göre, sadece gerekli güvenlik ekipmanları ve sürücü ehliyeti ile kullanılabilir.

Kyodo haber ajansının bildirdiğine göre, Japonya'nın iki büyük havalimanı, yolculardan motorlu valizlere binmemelerini istiyor. Aynı zamanda polis, yerel perakendecilere motorlu bavulların kullanımına ilişkin katı düzenlemeler hakkında bilgi vermeye çağırıyor. Japonya, motorlu valizleri "sadece gerekli güvenlik ekipmanı ve ehliyet ile yollarda sürülebilen motorlu araçlar" olarak sınıflandırıyor. Haziran ayında, Osaka'da bir kaldırımda elektrikli bir valiz süren 30'lu yaşlardaki bir Çinli kadının ehliyetsiz araç kullanmaktan savcılığa sevk edildiği bildirildi.

Elektrikli Scooterlarla İlgili Trafik İhlalleri Arttı

Japonya, yeni ulaşım biçimleriyle başa çıkmakta zorluk yaşıyor. Ulusal Polis Teşkilatı, Temmuz 2023'te kısıtlamaların hafifletilmesinin ardından elektrikli scooterlarla ilgili trafik ihlallerinin dört kat arttığını belirtti. Gevşetilen düzenlemeler, 16 yaşından büyüklerin ehliyet olmadan bu araçları kullanmalarına izin vermişti. Elektrikli scooterlar, Tokyo gibi büyük şehirlerde yaygın olarak görülüyor.

Elektrikli bavullar, Paris Hilton ve Shilpa Shetty gibi ünlüler tarafından popüler hale getirildi. Ancak Japonya'nın sıkı düzenlemeleri, bu tür eşyaların kullanımını önemli ölçüde sınırlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in Saldırı Tehdidi Nedeniyle Ülkeler Vatandaşlarına Lübnan'dan Çekilme Uyarıları Yaptı

İsrail'in Saldırı Tehdidi Nedeniyle Ülkeler Vatandaşlarına Lübnan'dan Çekilme Uyarıları Yaptı