Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Japonya Merkez Bankası negatif faiz politikasına son verdi

Japonya Merkez Bankası negatif faiz politikasına son verdi

Japonya Merkez Bankası, finansal politikalarında önemli değişiklikler yaparak fazla rezerv ücret politikasını terk etti. Yeni kararlar, uzun süredir beklenen adımlar olarak öne çıkıyor ve Japonya'nın ekonomik durumu üzerinde önemli etkileri olabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japonya Merkez Bankası negatif faiz politikasına son verdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Japonya Merkez Bankası (BOJ), finans kuruluşlarının merkez bankasına park ettikleri bazı fazla rezervlere uygulanan ücret politikasını terk etme kararı aldı. Bu karar, 2016 yılından beri uygulanan politikayı değiştiren geniş çaplı beklenen bir adım olarak dikkat çekiyor.

BOJ, Gecelik Faiz Oranlarını Yeniden Belirledi

BOJ, yeni politika faizi olarak gecelik çağrı faizini belirledi ve kısmen merkez bankasındaki mevduatlara yüzde 0,1 faiz ödeyerek yüzde 0 ile 0,1 arasında yönlendirme yapma kararı aldı. Bu karar, 2'ye karşı 7 oyla alındı.

Radikal Getiri Eğrisi Kontrol Politikası Kaldırıldı

Ayrıca, BOJ, daha uzun vadeli faiz oranlarını hedeflemek için kullandığı 10 yıllık Japon devlet tahvilleri için radikal getiri eğrisi kontrol politikasını sona erdirdiğini duyurdu.

Varlık Alımlarında Değişiklikler ve Hedefler

BOJ, borsa yatırım fonları ve Japonya gayrimenkul yatırım ortaklıkları (J-REITS) alımlarını durduracağını ve şirket tahvilleri alımlarını yavaş yavaş azaltacağını, bu uygulamayı yaklaşık bir yıl içinde durdurmayı hedeflediğini açıkladı. Ayrıca, Japon devlet tahvili alım programını sürdürme kararı aldı.

Uzman Yorumları

Japonya ekonomisi başkanı Izumi Devalier, BOJ'un bu politika değişikliği öncesinde yaptığı açıklamada, "Bu 17 yıl sonra yapılan ilk faiz artırımı olacak, dolayısıyla sembolik bir önemi var" dedi. Devalier, "Ancak ekonomi üzerindeki gerçek etki çok küçük. Fonlama maliyetlerinde ya da hane halkı mortgage oranlarında önemli bir artış beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu’nun Son Durumunu Paylaştı! Sezen Aksu'nun Sağlık Durumu İyi Mi?

Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu’nun Son Durumunu Paylaştı! Sezen Aksu'nun Sağlık Durumu İyi Mi?