Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Kuşatma Altındaki Gazze Şeridi'nde Yiyecek Olarak Yabani Bitkiler Satılıyor

İsrail'in Kuşatma Altındaki Gazze Şeridi'nde Yiyecek Olarak Yabani Bitkiler Satılıyor

Gazze Şeridi'nde yaşanan gıda krizi, İsrail'in devam eden kuşatması ve saldırıları nedeniyle derinleşiyor. Filistinliler, temel ihtiyaçlarını karşılamak için yabani bitkileri yiyecek olarak satıyorlar. Birleşmiş Milletler ise bölgedeki kıtlık tehlikesine dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Kuşatma Altındaki Gazze Şeridi'nde Yiyecek Olarak Yabani Bitkiler Satılıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ni yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü kuşatma ve saldırılar, bölgedeki insani durumu giderek kötüleştiriyor. Hem havadan hem de karadan devam eden saldırılar, Gazze'nin dış dünyayla olan bağlantısını neredeyse tamamen kesmiş durumda. Bu durum da bölgedeki gıda stoklarının tükenmesine ve insanların temel besin maddelerine ulaşmakta zorlanmasına yol açıyor.

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, yiyecek bulmak için alışılmadık yöntemlere başvurmak zorunda kalıyorlar. Gıda kıtlığına çare olarak, artık insanlar yabani bitkileri yiyecek olarak satın almaya başladılar. Savaşın ortasında kalmış olan halk, temel ihtiyaçlarını karşılamak için doğadan topladıkları bu bitkileri satıyorlar.

İnsanlar Geçim İçin Yabani Ot Satıyor

Ahmed Fayyad gibi birçok Filistinli, geçimini sağlamak için yabani otları satmaya başladı. Savaşın etkisiyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve yiyecek bulma konusunda sıkıntı yaşayan insanlar, doğadan topladıkları yabani otları satıp ailelerini geçindirmeye çalışıyorlar. Fayyad, bu durumu "Yabani ot satan insanlar sadece gelir elde etmek istiyor. Hiçbir gelir kaynağımız yok. İnsanlar da çocuklarını beslemek istiyor" şeklinde ifade etti.

Yabani Ot Piyasadaki En Ucuz Yiyecek

Gazze'de yaşanan gıda krizi, insanları daha ucuz ve ulaşılabilir yiyecekler aramaya yöneltiyor. Abu Ali gibi diğer Filistinliler de yabani otların şu anda piyasadaki en ucuz seçenek olduğunu belirtiyorlar. Doğada kendi kendine yetişebilen bu bitkiler, bölgedeki insanlar için bir kurtuluş kaynağı haline gelmiş durumda.

BM Uyarıyor: Gazze'de Kıtlık Tehlikesi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Gazze Şeridi'nde yaşanan gıda krizine dikkat çekiyor. Nüfusun dörtte birinin kıtlık tehlikesi altında olduğunu belirten FAO, uluslararası toplumu acil insani yardım çağrısında bulunmaya çağırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Başkan Adayları Sınır Ziyaretinde: Biden ve Trump Teksas'ta!

ABD Başkan Adayları Sınır Ziyaretinde: Biden ve Trump Teksas'ta!