Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bilanço ağırlaşıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bilanço ağırlaşıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, dün gece de Gazze'nin farklı bölgelerine hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda sivil can kayıpları da artıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bilanço ağırlaşıyor
MUHABİR: Süleyman Gezici

1900 sivil hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 1900'e ulaştı. Bu sayının 614'ü çocuk, 370'i kadın. Yaralı sayısı ise 7696'ya yükseldi.

Hamas'ın saldırılarında da ölü ve yaralılar var

Hamas'ın İsrail'e yönelik roket saldırılarında da ölü ve yaralılar var. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, roket saldırılarında 12 İsrailli hayatını kaybetti, 350'den fazlası yaralandı.

Uluslararası toplumdan tepkiler devam ediyor

İsrail'in saldırıları, uluslararası toplumdan da tepki çekiyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ve Hamas'ı ateşkesi kabul etmeye çağırdı. Guterres, "Bu çatışmanın bir an önce sona ermesi için diplomatik çabaları yoğunlaştırmalıyız" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden da, İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile telefonda görüştü. Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "meşru müdafaa" olarak değerlendirdi. Ancak Biden, İsrail'in sivilleri hedef almaması gerektiğini de vurguladı.

Türkiye, İsrail ve Hamas'ı ateşkesi kabul etmeye çağıran ülkelerden biri oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kabul edilemez" dedi. Çavuşoğlu, "Hamas'ın da roket saldırılarını derhal durdurması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Savaşın sonu ne olacak?

İsrail-Hamas savaşının sonu henüz belli değil. İki taraf da ateşkes çağrılarına sıcak bakmıyor. İsrail, Hamas'ın saldırılarını durdurması halinde ateşkesi kabul edeceğini belirtirken, Hamas da İsrail'in Gazze'yi abluka altında tutmasını sona erdirmesini istiyor.

Savaşın sonu, iki tarafın ateşkes çağrılarına ne kadar sıcak bakacağına bağlı olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve ilçelerinde bugünün nöbetçi eczaneleri

Antalya ve ilçelerinde bugünün nöbetçi eczaneleri