Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'de Devam Eden Protestolarda Netanyahu'ya Tepkiler Büyüyor

İsrail'de Devam Eden Protestolarda Netanyahu'ya Tepkiler Büyüyor

İsrail'de 7 Ekim'den bu yana süren protestolarda, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya karşı tepkiler artıyor. Göstericiler, "Seçim zamanı geldi" sloganlarıyla hükümete karşı çıkarken, esir anlaşmasının imzalanmasını talep ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'de Devam Eden Protestolarda Netanyahu'ya Tepkiler Büyüyor
KAYNAK: İHA

İsrail'de 7 Ekim'den bu yana devam eden protestolarda, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya karşı tepkiler giderek büyüyor. Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı tarihten itibaren süren esir protestoları, artık doğrudan Netanyahu ve hükümetine karşı bir harekete dönüştü.

Başkent Tel Aviv ve Kudüs'te toplanan esir yakınları ve onlara destek veren binlerce kişi, hükümete karşı protesto gösterileri düzenledi. Kudüs'te Netanyahu'nun konutunun önünde toplanan kalabalık, "Seçim zamanı geldi" sloganları atarak, esir anlaşmasının bir an önce imzalanmasını istedi.

Eski Diplomat Etzion'dan Sert Eleştiriler

Gösteride konuşma yapan eski diplomat Eran Etzion, esir anlaşmasının uzun süredir imzalanmaya hazır olduğunu, ancak Netanyahu'nun "siyasi, kişisel ve cezai nedenlerle" müzakereleri kasten geciktirdiğini vurguladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail'in güvenlik teşkilatı liderlerine seslenen Etzion, "Netanyahu’yu anlaşma için zorlamanın zamanı geldi. Masasına vurma ve 'Anlaşmayı ve esirleri öldürme yetkin yok' deme zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Tel Aviv'de Çatışmalar Yaşandı

Başkent Tel Aviv'de ise hükümet karşıtı göstericiler, atlı polislerle çatıştı. Polisin sert müdahalesi sonucu birçok gösterici yaralandı ve gözaltına alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür "Annem Ankara" Dizisi ile Ekrana Dönüyor

Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür "Annem Ankara" Dizisi ile Ekrana Dönüyor