Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail saldırılarında Gazze'deki günlük can kaybı 21. yüzyıl ortalamasını aştı

İsrail saldırılarında Gazze'deki günlük can kaybı 21. yüzyıl ortalamasını aştı

İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Oxfam, Gazze Şeridi’ndeki günlük can kaybının, 21. yüzyıldaki tüm büyük çatışmalardan daha fazla olduğunu açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail saldırılarında Gazze'deki günlük can kaybı 21. yüzyıl ortalamasını aştı
KAYNAK: İHA

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar 97. gününde devam ederken, İngiltere merkezli sivil toplum kuruluşu Oxfam, Gazze'deki günlük can kaybının endişe verici bir seviyede olduğunu açıkladı. Oxfam'ın verilerine göre, Gazze'de günlük ortalama 250 Filistinlinin hayatını kaybetmesi, 21. yüzyıldaki diğer büyük çatışmalardaki günlük can kaybı ortalamasını aşmaktadır.

Oxfam'ın yaptığı karşılaştırmaya göre, İsrail'in saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde yaşanan günlük can kaybı, diğer büyük çatışmalarda kaydedilen rakamlardan çok daha yüksektir. Oxfam, Suriye'de 96,5, Sudan'da 51,6, Irak'ta 50,8, Ukrayna'da 43,9, Afganistan'da 23,8 ve Yemen'de 15,8 olan günlük ortalama can kaybı rakamlarını paylaşarak dikkat çekti.

Oxfam, Gazze'deki Filistinlilerin yaşamını sürdürme mücadelesine vurgu yaparak, açlık, hastalıklar ve soğuk hava koşullarının yanı sıra İsrail bombardımanlarının da hayatlarına yönelik büyük bir risk oluşturduğunu belirtti. Örgüt ayrıca, Gazze Şeridi'nde ihtiyaç duyulan gıdanın sadece yüzde 10'unun bölgeye girebildiğine dikkat çekti.

Saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 23 bin 469 kişiye yükselirken, 59 bin 604 kişi de yaralandı. Oxfam, bu dramatik tabloya karşı uluslararası toplumu acil yardım ve çözüm bulma çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizkurdu Tatbikatı'nda 1 askerimiz şehit oldu!

Denizkurdu Tatbikatı'nda 1 askerimiz şehit oldu!