Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Ordusundan Gazze Şeridi'nde Sivillere Yönelik Saldırı

İsrail Ordusundan Gazze Şeridi'nde Sivillere Yönelik Saldırı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yerinden edilen sivillerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Ordusundan Gazze Şeridi'nde Sivillere Yönelik Saldırı
KAYNAK: AA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yerinden edilen sivillerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki İzz Bin Abdüsselam Okulu top atışlarıyla hedef alındı.

Bureyc ve Deyr el-Belah'ta şiddetli çatışmalar

İsrail ordusunun Bureyc Mülteci Kampı'nın kuzeyine yönelik şiddetli saldırıları sürerken, Deyr el-Belah kentinin doğusundaki El-Avde Fabrikası çevresine de yoğun ateş açıldı. Hastane kaynakları ise Han Yunus'ta bulunan Avrupa Hastanesi'ne İsrail'in Refah kentine düzenlediği saldırının ardından enkaz altında kalan 3 kişinin naaşının getirildiğini bildirdi.

Saldırılarda can kaybı ve yaralanmaların bilançosu ağır

Gazze'deki iki evin İsrail hava saldırıları sonucunda çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor. Eş-Şuheda Caddesi üzerindeki bir evin bombalanması sonucu ölü ve yaralı sayısının yüksek olduğu aktarılırken, Abasan el-Kebira kasabasındaki Ebu Rida ailesine ait evin de İsrail uçakları tarafından vurulduğu ifade edildi. Ancak, her iki noktadaki ölü ve yaralı sayıları konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı.

Sağlık Bakanlığından güncel ölüm ve yaralanma sayıları

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480'i çocuk, 10 bin 980'i kadın olmak üzere toplam 40 bin 405 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, 93 bin 468 kişi yaralandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya Büyükşehir'den dev satış! 125 Milyonluk Satış!

Konya Büyükşehir'den dev satış! 125 Milyonluk Satış!