Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in Gazze'deki Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü 60 Kişi Yaralandı

İsrail'in Gazze'deki Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü 60 Kişi Yaralandı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde güvenli bölge olarak ilan ettiği El Mevasi bölgesine düzenlediği hava saldırısında en az 40 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in Gazze'deki Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü 60 Kişi Yaralandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde güvenli bölge olarak ilan ettiği El Mevasi bölgesine hava saldırısı düzenledi. Han Yunus kentindeki bu bölge, daha önce yerinden edilen Filistinli sivillerin çadırlarının bulunduğu bir alan olarak biliniyordu.

Saldırının sabah saatlerinde gerçekleştiği bildirildi. Filistinli kaynaklar tarafından yapılan açıklamalara göre, hava saldırısında en az 40 sivilin hayatını kaybettiği ve 60 sivilin yaralandığı belirtildi. Saldırıda en az 4 füze kullanıldığı ve 7 metre derinliğinde kraterler oluştuğu ifade edildi. Ayrıca, 20 çadırın alev aldığı ve büyük bir hasar meydana geldiği bildirildi.

Sivil Savunma Ekiplerinin Çalışmaları

Sivil savunma ekipleri, olayın ardından kayıp sivilleri arama çalışmalarını sürdürüyor. Bu trajik saldırı, bölgedeki insani krizi daha da derinleştirmiş durumda.

Güvenli Bölge İlan Edilmişti

İsrail, 6 Mayıs'ta Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde gerçekleştireceği kara saldırıları öncesinde, kentin doğusunda İsrail sınırı yakınındaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere tahliye emri vermişti. İsrail Ordu Radyosu, Filistinlilere Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti ve El Mevasi bölgesindeki kamplara gitme çağrısında bulunmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin 988'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 94 bin 825 olduğunu açıkladı. Bu veriler, bölgedeki durumun ne denli kritik olduğunu gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çıralı'da Caretta Caretta Yavruları Rekorla Denize Ulaştı

Çıralı'da Caretta Caretta Yavruları Rekorla Denize Ulaştı