Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Norveç'in Filistin Temsilcilerinin Akreditasyonunu İptal Etti

İsrail Norveç'in Filistin Temsilcilerinin Akreditasyonunu İptal Etti

İsrail, 28 Mayıs'ta Filistin devletini tanıdığını duyuran Norveç'in Filistin nezdindeki diplomatik temsilcilerinin İsrail'deki akreditasyonunu iptal etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Norveç'in Filistin Temsilcilerinin Akreditasyonunu İptal Etti
KAYNAK: AA

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Norveç’in Filistin nezdinde diplomatik olarak görev yapmak üzere görevlendirdiği diplomatların akreditasyonunun iptal edildiğini açıkladı. Bakanlık, kararın Norveç hükümetinin son dönemde attığı "İsrail karşıtı ve tek taraflı adımlara" bir yanıt olduğunu belirtti. Norveç Büyükelçiliği'ne söz konusu diplomatların akreditasyonlarının yedi gün, vizelerinin ise üç ay içinde iptal edileceği bildirildi.

Açıklamada, "İsrail, Filistin yönetimindeki Norveç temsilciliğinde görev yapmak üzere görevlendirilen Norveçli diplomatlara İsrail'de akreditasyon vermeyecektir." ifadesine yer verildi.

Filistin'den Tepki

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in kararını kınadı. Bakanlık, "Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal devleti (İsrail) makamlarının Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarında görev yapan Norveçli diplomatların çalışmalarını engelleyen kararını kınıyor." açıklamasını yaptı. İsrail’in aldığı bu kararın tüm ülkeleri tehdit eden bir girişim olduğu vurgulandı.

Filistin ile Norveç ilişkilerinin "takdire şayan" olduğu belirtilirken, Norveç’in Filistin devleti nezdindeki diplomatik temsilciliğinin önemine dikkat çekildi. İsrail’in Filistin halkına yönelik suç ve ihlallerine işaret edilerek, İsrail’in destekleyen ülkeler ve uluslararası kurumlar üzerinde baskı kurma çabalarının reddedildiği ifade edildi.

Norveç Filistin'i Tanımıştı

Norveç, 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıdığını duyurmuştu. İsrail, Filistin devletini resmen tanıyan İrlanda ve Norveç'teki büyükelçilerini geri çağırmıştı. Norveç'in de İrlanda ve İspanya ile eş zamanlı olarak Filistin devletini tanıma kararı almasının ardından, Filistin devletini tanıyan ülke sayısı 146'ya yükseldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaspor Nikola Boranijasevic ve Danijel Aleksic ile anlaşma sağladı

Konyaspor Nikola Boranijasevic ve Danijel Aleksic ile anlaşma sağladı