Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail hapishanelerinde 30 Filistinli çocuk ve kadın serbest bırakıldı

İsrail hapishanelerinde 30 Filistinli çocuk ve kadın serbest bırakıldı

İsrail ile Hamas arasında varılan anlaşma uyarınca, İsrail hapishanelerinden 33 Filistinli kadın ve çocuk daha serbest bırakıldı. İki taraf arasında sağlanan mutabakata göre çatışmalara verilen "insani ara", bu sabah saat 07.00'de sona erdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail hapishanelerinde 30 Filistinli çocuk ve kadın serbest bırakıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Hamas ile İsrail arasındaki esir takası anlaşması çerçevesinde İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan Filistinli 30 kadın ve çocuğu taşıyan Uluslararası Kızılhaç Örgütü konvoyu, işgal altındaki Batı Şeria'ya ulaşabilmek için çabaladı.

Kızılhaç konvoyu, Filistinli 14 kadın ve 16 çocuğu taşırken, Ofer Askeri Hapishanesi'nden ayrıldıktan sonra İsrail ordusunun müdahalesiyle karşılaştı. Filistin beldesi Betunya'da bekleyen genç Filistinlilere zırhlı askeri ciplerle müdahale edildi. Bu olay, taraflar arasındaki anlaşmanın gerilimli bir atmosferde gerçekleştiğini gösteriyor.

5 FİLİSTİNLİ YAKALANDI

İsrail ordusu, Filistinlilere gerçek mermiyle ateş açarak biri ağır olmak üzere 5 Filistinliyi yaraladı. Kızılay Konvoyu, İsrail'in baskını ve çıkan olaylar nedeniyle gece geç saatlerde İsrail ordusunun kontrolünden ayrılabildi. Filistinli esirleri taşıyan konvoy, Filistin bayrakları ve Hamas flamalarıyla Ramallah'a ulaştı. Filistinli esirler, karşılayanların kutlamaları eşliğinde otobüsten inmeye başladı.

KUDÜS'TEKİ AİLELERİN EVLERİNE BASKI

İsrail polisi, Doğu Kudüs'te salıverilen Filistinli esirlerin ailelerine baskın düzenliyor. Serbest bırakılan Filistinlilere yapılan baskında, İsrail polisi gösteri ve kutlama yapılmasını engellemeye çalışıyor, sadece birinci derece yakınların karşılamasına izin veriyor ve Filistin bayrağı açılmasını engelliyor. Bu adımlar, taraflar arasında sağlanan mutabakatın bir parçası olarak uygulanıyor. Filistinli esirlerin salıverilmesiyle ilgili çatışmalara verilen "insani ara" sabah saat 07.00'de sona ermişti, ancak Hamas ile İsrail arasındaki müzakereler hâlâ devam ediyor ve uzlaşmaya dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransa'dan talimat: WhatsApp Telegram ve Signal uygulamalarını kullanmayın

Fransa'dan talimat: WhatsApp Telegram ve Signal uygulamalarını kullanmayın