Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail-Hamas savaşında yeni gelişme

İsrail-Hamas savaşında yeni gelişme

İsrail-Hamas savaşında 8. gün geride kalırken, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. İsrail, Gazze'deki Filistinlilere evlerini terk etmeleri için 24 saat süre vermişti. Bu sürenin dolmasının ardından İsrail, dün gece kara baskınlarına başladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da da çatışmaların devam ettiği öğrenilirken, İsrail yaptığı son dakika açıklamasında sivillerin geçişine saat 16:00'a kadar izin verileceğini, 6 saat boyunca izin verilen yollara saldırı olmayacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail-Hamas savaşında yeni gelişme
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

İsrail, 6 saatlik ateşkesin amacının sivillerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Ancak Hamas, İsrail'in ateşkes açıklamasını "sahte" olarak nitelendirdi ve ateşkesin devam etmesini reddetti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 232'ye, yaralananların sayısı ise 1.700'e ulaştı. Hamas'ın roket saldırılarında ise 12 İsrailli hayatını kaybetti, 350'den fazlası yaralandı.

Hamas'ın üst düzey komutanı öldürüldü

Hamas'ın üst düzey komutanı Yahya Sinwar'ın, İsrail'in düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğü bildirildi. Sinwar, Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları'nın komutanı olarak görev yapıyordu.

İsrail'in kara baskınları ise Gazze'nin farklı bölgelerinde devam ediyor. İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir Hamas karargahına düzenlediği saldırıda 10'dan fazla kişinin öldüğünü duyurdu.

Uluslararası toplumdan çağrılar

İsrail-Hamas savaşının sona ermesi için uluslararası toplumdan çağrılar sürüyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ve Hamas'ı ateşkesi kabul etmeye çağırdı. Guterres, "Bu çatışmanın bir an önce sona ermesi için diplomatik çabaları yoğunlaştırmalıyız" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden da, İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile telefonda görüştü. Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "meşru müdafaa" olarak değerlendirdi. Ancak Biden, İsrail'in sivilleri hedef almaması gerektiğini de vurguladı.

Türkiye, İsrail ve Hamas'ı ateşkesi kabul etmeye çağıran ülkelerden biri oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kabul edilemez" dedi. Çavuşoğlu, "Hamas'ın da roket saldırılarını derhal durdurması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Savaşın sonu ne olacak?

İsrail-Hamas savaşının sonu henüz belli değil. İki taraf da ateşkes çağrılarına sıcak bakmıyor. İsrail, Hamas'ın saldırılarını durdurması halinde ateşkesi kabul edeceğini belirtirken, Hamas da İsrail'in Gazze'yi abluka altında tutmasını sona erdirmesini istiyor.

Savaşın sonu, iki tarafın ateşkes çağrılarına ne kadar sıcak bakacağına bağlı olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
14 Ekim 2023 Günlük Burç Yorumları

14 Ekim 2023 Günlük Burç Yorumları