Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail gıda konvoylarının Gazze’nin kuzeyine girişini artık onaylamayacak

İsrail gıda konvoylarının Gazze’nin kuzeyine girişini artık onaylamayacak

İsrail'in Gazze'nin kuzeyine gıda konvoylarının girişini engelleme kararı, BM ve UNRWA yetkililerini endişelendiriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail gıda konvoylarının Gazze’nin kuzeyine girişini artık onaylamayacak
KAYNAK: İHA

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail yetkililerinin BM'ye Gazze'nin kuzeyine gıda konvoylarının girişini artık onaylamayacaklarını bildirdiğini açıkladı.

İnsani Kriz Derinleşiyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 170 gündür devam ettiği bir dönemde, abluka nedeniyle insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Lazzarini, Gazze'nin kuzeyine yapılan yardımın engellenmesinin, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdiğine dikkat çekti.

UNRWA'nın Görevi Tehlikede

UNRWA, Filistinli mültecilere hayati önem taşıyan yardımlarıyla biliniyor. Ancak İsrail'in bu kararı, UNRWA'nın Gazze'nin kuzeyindeki misyonlarını tehlikeye atıyor. Lazzarini, bu durumun kıtlığın hızla artmasına ve daha fazla kişinin açlık, susuzluk ve barınak sorunlarıyla karşılaşmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kınama ve Çağrı

Lazzarini, İsrail'in aldığı kararı 'çirkin' olarak nitelendirerek, uluslararası toplumu bu kısıtlamalara son vermeye çağırdı. UNRWA'nın Gazze'deki varlığının önemine vurgu yaparak, bölgedeki insani yardımın sürekliliğinin sağlanmasının acil olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
72 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

72 yaşındaki adam evinde ölü bulundu