Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Gazze'yi böyle yok edecek

İsrail Gazze'yi böyle yok edecek

Ateşkesin ardından Gazze Şeridi'ni bombalamaya kaldığı yerden devam eden İsrail, Gazze'nin güneyinde vuracağı bölgeleri harita ile açıkladı. 

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Gazze'yi böyle yok edecek
KAYNAK: Haber Merkezi

İnsani ara dün sona erdi ve İsrail hedefindeki güney operasyonunu başlattı. İsrail ordusu, sivil kayıplarını önleme amacıyla ilan ağıttı. İlanlarda Gazze'yi yüzlerce küçük bölgeye ayıran bir harita da görüldü. Arapça olarak hazırlanan harita, mevcut ve gelecekteki çatışma bölgelerini gösteriyor. Öte yandan İsrail uçakları, güneydeki Han Yunus’un  bazı bölgelerinin tahliyelerini emreden ve 'Uyarıldınız' yazan broşürler attı. Kuzeyden göçe zorlanan yüz binlerce Filistinli güneye yığılmışken, bu planla artık saldırılardan kaçacak yeri kalmayan Gazzeliler, İsrail tarafından komşu ülkelere göçe zorlanıyor.

ABD: İsrail yardım tırlarının geçişine izin verecek

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin ısrarı üzerine İsrail’in Gazze Şeridi’ne giden yardım tırlarına izin vereceğini söyledi.Kirby, ABD’nin ısrarı üzerine İsrail’in insani yardım tırlarının Gazze Şeridi’ne geçişine izin vereceğini, insani arada bölgeye giren kamyon sayısına oranla bu sayının azalacağını söyledi.
ABD’nin Gazze Şeridi'nde esir tutulanları kurtarmak için çatışmalara yeniden ara verilmesi yönünde baskı yaptığını belirten Kirby, "Bu duraklama Hamas yüzünden sona erdi" diye konuştu. ABD’nin Gazze topraklarının herhangi bir şekilde azaltılmasına karşı olduğunu vurgulayan Kirby, Gazze’nin coğrafi sınırlarının azaltılmasını desteklemiyoruz. Gazze, Filistin toprağı olarak kalmalı ve bu topraklar daraltılamaz." dedi.

ABD, İsrail'e şartlı onay verdi

Öte yandan İsrail hükümeti, insani aranın sona ermesinden sonra bombalamaya devam ettiği Gazze Şeridi'nin güneyini istila etme planları yaparken ABD'den şartlı onay geldi. Tel Aviv'de açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamun Netanyahu’nun İsrail’in Hamas’a karşı askeri operasyonlarına devam etme niyetinde olduğunu söyledi. 

Netanyahu'nun Gazze’nin güneyinin istila edilmesi hakkında konuşan Blinken, "İsrail’in devam eden planlamasının ayrıntılarını görüştük ve kuzey Gazze’de gördüğümüz büyük sivil ölümlerinin ve büyük çapta yerinden edilmelerin güneyde tekrarlanmaması yönünde ABD için zorunluluğunun altını çizdim." dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar ve Euro Rekor Kırarak Zirveye Tırmandı

Dolar ve Euro Rekor Kırarak Zirveye Tırmandı