Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze İçin BM'nin 99. Maddesine Tam Destek

İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze İçin BM'nin 99. Maddesine Tam Destek

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze'deki insani felaketi durdurmak amacıyla BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM Şartı'nın 99. maddesini devreye sokmasına tam destek verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İspanya Başbakanı Sanchez: Gazze İçin BM'nin 99. Maddesine Tam Destek
KAYNAK: İHA

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze'deki insani felaketi durdurmak amacıyla BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM Şartı'nın 99. maddesini devreye sokmasına tam destek verdi. Sanchez, yaptığı açıklamada, "Gazze'de yaşanan insani felaket dayanılmaz boyuttadır. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM Şartı'nın 99. maddesini devreye sokmasını tamamen destekliyorum. Güvenlik Konseyi'ne çağrıda bulunma gerekçelerini tamamen katılıyorum. Gazze'deki insani durumun çökme tehlikesi karşısında Güvenlik Konseyi derhal harekete geçmeli ve insani ateşkes ilan etmelidir” ifadelerini kullandı.

Guterres'in Gazze için başlattığı diplomatik girişim, uluslararası toplumun İsrail-Filistin krizine müdahale çağrılarını güçlendirmiştir. BM Şartı'nın 99. maddesi, BM Genel Sekreteri'nin uluslararası barış ve güvenliğin korunması adına Güvenlik Konseyi'ni harekete geçirmesine olanak tanımaktadır. Gazze'deki insani durumu düzeltmek ve ateşkese ulaşmak için bu adım, uluslararası alanda daha fazla destek ve eylemi beraberinde getirebilir.

Adsız Tasarım-76

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
iPhone 13 ve 14’e hızlı Qi3 şarjı özelliği geldi

iPhone 13 ve 14’e hızlı Qi3 şarjı özelliği geldi