Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İşlemediği Cinayetten 43 Yıl Hapis Yatan Kadın Serbest Bırakıldı

İşlemediği Cinayetten 43 Yıl Hapis Yatan Kadın Serbest Bırakıldı

Sandra Hemme, işlemediği bir cinay*tten dolayı 43 yıl hapis yattıktan sonra mahkumiyetinin bozulmasının ardından serbest bırakıldı. ABD tarihinde bir kadının haksız yere mahkum edildiği en uzun süre olarak kaydedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşlemediği Cinayetten 43 Yıl Hapis Yatan Kadın Serbest Bırakıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Sandra Hemme, Kasım 1980'de Missouri, St. Joseph'te kütüphane çalışanı Patricia Jeschke'yi bıçaklayarak öldürmekten suçlu bulunmuş ve 20 yaşında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, yeni yapılan incelemelerde, Hemme'in kendisini suçla ilişkilendirecek herhangi bir kanıt bulunmadığı ortaya çıktı. Psikiyatri hastanesinde ağır sakinleştiriciler altında verdiği itirafın dışında, suçla ilgili delil olmadığı belirlendi.

Şu anda 64 yaşında olan Sandra Hemme'in, ABD tarihinde haksız yere mahkum edilen en uzun süreyi geçirdiği ifade ediliyor. Hukuk ekibi, Hemme'in serbest bırakılmasının ardından, kadının adını temize çıkarmak için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Davanın halen incelendiği belirtiliyor.

Cinayetin Gerçek Faili

Yapılan detaylı incelemede, Michael Holman isimli bir memurun cinayetle ilgili doğrudan kanıtları görmezden geldiği tespit edildi. Holman'ın kamyonu cinayet günü bölgede görülmüş, mazereti doğrulanamamış ve Holman'ın Patricia Jeschke'nin kredi kartını kullanarak kamyonunu bir hendekte bulduğunu iddia ettiği ortaya çıkmıştı. Holman, daha sonra başka bir suçtan hapse girmiş ve 2015 yılında ölmüştü.

Sandra Hemme'in serbest bırakılması sonrası sosyal güvenlikten yararlanamadığı ve hayatının büyük bir kısmını hapiste geçirdiği belirtildi. Avukatı Sean O'Brien, müvekkilinin yardıma ihtiyaç duyacağını ve bu süreçte sosyal destek sağlayacak mekanizmaların devreye sokulması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika: Yunanistan yine sallandı!

Son Dakika: Yunanistan yine sallandı!