Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İran'da Hükümet Acil Toplandı! İbrahim Reisi'nin Yerine Kim Geçecek?

İran'da Hükümet Acil Toplandı! İbrahim Reisi'nin Yerine Kim Geçecek?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında yaşamlarını yitirmesinin ardından, İran hükümeti acil bir toplantı gerçekleştirdi. Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanının yerine Muhammed Muhbir geçecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran'da Hükümet Acil Toplandı! İbrahim Reisi'nin Yerine Kim Geçecek?
KAYNAK: AA

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında hayatlarını kaybetmelerinin ardından, İran hükümeti acil bir toplantı gerçekleştirdi.

İran'da Hükümet Toplantısı Sonrası Açıklama Yaptı

Toplantının ardından yapılan resmi açıklamada, Reisi ve Abdullahiyan'ın yanı sıra Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti, Tebriz Cuma İmamı Muhammed Ali Al Haşim ve diğer yetkililerin de kazada yaşamlarını yitirdiği belirtildi.

Anayasaya Göre Görev Değişikliği

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Sözcüsü Tahan Nezif, İran Anayasası'na göre Cumhurbaşkanının görevlerini Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir'in devralması gerektiğini ifade etti. Nezif, bu sürecin gerçekleşmesinin İran Lideri Ali Hamaney'in onayına bağlı olduğunu vurguladı.

Yeni Cumhurbaşkanı Seçim Süreci

Yeni Cumhurbaşkanının belirlenmesi sürecine değinen Nezif, Anayasa'ya göre en fazla 50 gün içinde seçim yapılması gerektiğini, bu süreçte Meclis Başkanı, Yargı Erki Başkanı ve Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısından oluşan kurulun gerekli düzenlemeleri yapacağını belirtti.

Helikopter Kazasının Detayları

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katıldı. Dönüş yolunda, Reisi, Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberindeki yetkililerle birlikte helikopter kazası geçirdi. Kazanın ardından olay yerine ulaşan İranlı ekipler, sağ kurtulan olmadığını tespit etti.

Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu'na mensup 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamlarını yitirdiği bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayserispor iç sahadaki yükselişini sürdürüyor

Kayserispor iç sahadaki yükselişini sürdürüyor