Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İran intikam bayrağı çekti! İntikam bayrağı nedir? İntikam bayrağında ne yazıyor?

İran intikam bayrağı çekti! İntikam bayrağı nedir? İntikam bayrağında ne yazıyor?

Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümü anısına asılan siyah yas bayrağı kaldırılarak yerine kırmızı renkli bir "intikam bayrağı" çekildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran intikam bayrağı çekti! İntikam bayrağı nedir? İntikam bayrağında ne yazıyor?

İran'ın Kirman kentinde meydana gelen DEAŞ terör örgütü saldırısının ardından, Kum kentindeki Cemkeran Camii'nde gerilim devam ediyor. Cemkeran Camii'nde düzenlenen yas programı sırasında, Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümü anısına asılan siyah yas bayrağı kaldırılarak yerine kırmızı renkli bir "intikam bayrağı" çekildi. Bayrağın üzerinde, Arapça olarak "Hüseyin'in intikamı" yazısı bulunuyor.

Bu kırmızı bayrak, son olarak 3 Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'ta düzenlediği suikast sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ölümüyle ilgili olarak Cemkeran Camii'nin kubbesine asılmıştı. İran'da bu bayrağın tekrar ortaya çıkması, bölgedeki gerilimin ve duygusal atmosferin devam ettiğini gösteriyor.

DEAŞ Üstlendi

3 Ocak'ta, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat'taki saldırısında öldürülmesinin 4. yılı anma töreninin düzenlendiği Kirman'da, kabristana giden yol üzerinde iki patlama meydana gelmişti.

Saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 89 kişi hayatını kaybetmiş, 284 kişi yaralanmıştı. İranlı yetkililer, patlamaların canlı bomba saldırıları sonucu gerçekleştiğini duyurmuş, saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

İntikam bayrağı nedir?

"İntikam bayrağı" terimi genellikle özel bir olayın veya kişisel bir kaybın ardından duyulan öfkeyi veya intikam duygusunu simgeler. Bu ifade genellikle anılan olayın veya kaybın yaşandığı yerde, bir bayrağın veya sembolün kullanılmasıyla ortaya çıkar.   Üzerinde Arap alfabesiyle beyaz renkte "Hüseyin'in intikamı" yazılı kırmızı bayrak, ülkede "intikam bayrağı" olarak bilinir. Bu özel bayrak, en son olarak Ocak 2020'de ABD'nin Bağdat Havaalanı yakınındaki saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Cemkeran Camisi'nin kubbesine asılmıştı.

İntikam bayrağının üstünde ne yazıyor?

Kırmızı renkli bayrağın üzerinde, Arapça olarak "Ya el saratel Huseyn!" yani "Ey Hüseyin'in intikamı!" yazmaktadır. Bu ifade, 14 asır önce Kerbela'da yaşanan trajediye kadar uzanan bir tarihi anlam içerir. Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in, 72 yakınıyla birlikte Kerbela'da şehit edilmesi sonrasında, taraftarları tarafından intikam almak amacıyla kullanılan bu slogan, tarihi kaynaklarda yer almaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu

Mersin'de Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu