Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İran Cumhurbaşkanı: Yüzde 8 Büyüme İçin 100 Milyar Dolar Yabancı Yatırım Gerekli

İran Cumhurbaşkanı: Yüzde 8 Büyüme İçin 100 Milyar Dolar Yabancı Yatırım Gerekli

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin hedeflediği yüzde 8 büyüme oranına ulaşmak için 100 milyar dolar yabancı yatırıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran Cumhurbaşkanı: Yüzde 8 Büyüme İçin 100 Milyar Dolar Yabancı Yatırım Gerekli
MUHABİR: Süleyman Gezici

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin hedeflediği yüzde 8 büyüme oranına ulaşmak için 100 milyar dolar yabancı yatırıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Pezeşkiyan, devlet televizyonunda gerçekleştirdiği konuşmada, İran'ın ekonomik sorunlarının dış ilişkilerle bağlantılı olduğunu belirtti.

Pezeşkiyan, adalet ve ayrımcılık konusuna değinerek, "Halkın sorunlarını çözmek istiyoruz. Odak noktamız insanların memnuniyetidir. ABD ve Avrupa tarafından ağır yaptırımlara maruz kalıyoruz, ancak halka nazik davranmalıyız. Ayrımcılığı ortadan kaldırmalı, adalet aramalı ve yoksunluğun ortadan kaldırılması için çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

 "dünyayla olan sorunları çözmek zorundayız"

Cumhurbaşkanı, yüksek enflasyon ve ekonomik zorlukların halk tarafından hissedildiğini belirterek, enflasyon sorununu çözmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. "Ülke içindeki farklılıkları, komşularımızla ve dünyayla olan sorunları çözmek zorundayız. Zaten ekonomi dış meselelerle ilgilidir" şeklinde konuştu.

Pezeşkiyan, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ekonomide yüzde 8 büyüme hedefini gerçekleştirebilmek için 200 milyar dolar yatırım gerektiğini vurguladı. Ancak, mevcut sermaye miktarının 100 milyar doları geçmediğini belirten Pezeşkiyan, bu nedenle 100 milyar dolar yabancı yatırıma ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Bu sürecin, dış ilişkiler ve uluslararası bağlantılarla doğrudan ilgili olduğunu belirtti.

Pezeşkiyan internet yasaklarına da değindİ

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkedeki internet yasaklarına da değindi. "Halkın rahatlığı için siber alana ilişkin kuralları Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi ile Siber Alan Yüksek Konseyi'nde belirleyeceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da dev hortum oluştu! İşte o anlar

Antalya'da dev hortum oluştu! İşte o anlar