Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Irak Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in Filistin'deki Eylemlerine Karşı Adalet İstiyor

Irak Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in Filistin'deki Eylemlerine Karşı Adalet İstiyor

Irak Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Adalet Divanı'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistin'deki eylemlerine karşı adalet istedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Irak Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in Filistin'deki Eylemlerine Karşı Adalet İstiyor
KAYNAK: İHA

Irak Dışişleri Bakanlığı Hukuk Dairesi Başkanı Hayder Shiya Al-Barrak, Uluslararası Adalet Divanı'nda yaptığı konuşmada, uluslararası toplumu, İsrail'in Filistin halkına yönelik uygulamalarını durdurmak için daha önce alınan mahkeme kararlarına saygı göstermeye çağırdı.

Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD), "İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü" duruşmaları devam ediyor. Hollanda'nın Lahey kentindeki Barış Sarayı'nda düzenlenen duruşmaların 4. gününde Irak Dışişleri Bakanlığı Hukuk Dairesi Başkanı ve Büyükelçi Hayder Shiya Al-Barrak ülkesinin argümanlarını sundu.

Daha Önce Alınan Kararlara Saygı Çağrısı

Al-Barrak, uluslararası topluma İsrail'in Filistin halkına yönelik "sistematik ölüm makinesi"ni durdurması için daha önce alınan mahkeme kararlarına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail'in Filistinlilere yönelik "barbarca eylemler" gerçekleştirdiğini belirterek, bu eylemlerin savaş suçu olduğunu vurguladı.

Adalet İstiyoruz

Irak Dışişleri Bakanlığı, Adalet Divanı'nı Filistinlilerin haklarını koruyan ve onurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacak kararlar almaya çağırdı. Barrak, İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarının sona erdirilmesi ve insan haklarının korunması konusunda kararlılık beklediklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Genel Başkanı Özgür Özel İspanya'ya gidiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İspanya'ya gidiyor