Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İngiltere'de Ter*rist Kılavuzu Hazırlayan Öğrenciye 13 Yıl Hapis Cezası

İngiltere'de Ter*rist Kılavuzu Hazırlayan Öğrenciye 13 Yıl Hapis Cezası

İngiltere'de bir öğrenci, "uyumsuzlar ve sosyal olmayanlar için bomba yapımı" kılavuzu hazırladığı gerekçesiyle 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 20 yaşındaki Jacob Graham, ABD'li ter*rist Theodore Kaczynski'yi "idolü" olarak görüp politikacıları öldürüp bir "devrim" başlatmayı planladığını itiraf etti. Mahkeme kararıyla Graham'a 13 yıl hapis cezası ve 30 yıl yurtdışı çıkış yasağı verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere'de Ter*rist Kılavuzu Hazırlayan Öğrenciye 13 Yıl Hapis Cezası
KAYNAK: Haber Merkezi

İngiltere'de bir öğrenci, "uyumsuzlar ve sosyal olmayanlar için bomba yapımı" kılavuzu hazırladığı gerekçesiyle 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

20 yaşındaki Jacob Graham, ABD'li ter*rist Theodore Kaczynski'yi "idolü" olarak gördüğünü açıkladı ve politikacıları öldürüp bir "devrim" başlatmayı planladığını ifade etti.

Nefret ve Ekolojik Kaygılarla Besleniyordu

Graham, hükümete duyduğu nefret ve ekolojik kaygılardan beslendiğini belirtirken, kendisini "İngiltere'de yetişen ilk ter*rist" olarak tanımladı.

Öğrencinin Gizli Planları Ortaya Çıktı

Hugh Baird Koleji öğrencisi olan Graham, çok sayıda video mesajı kaydederek bilgisayarında ateşli silahlar ve patlayıcılarla ilgili bilgileri içeren bir çevrimiçi cephanelik bulunduruyordu. Telegram ve Discord üzerinden bağlantı kurduğu kişilere gönderdiği bilgiler, günlük eşyalarla boru, çivi ve araba bombaları ve hafif makineli tüfek yapımına ilişkin yönlendirmeler içeriyordu.

Mahkeme Kararı: 13 Yıl Hapis ve Yurtdışı Çıkış Yasağı

Manchester Crown Mahkemesi'nde yapılan beş haftalık duruşmanın ardından Graham, ter*rist materyal bulundurmak ve paylaşmaktan suçlu bulundu. Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olan Graham'ın evinde yapılan aramada polis, evde montaj için ateşli silah parçalarının basılmasında kullanılabilecek bir miktar kimyasal ve bir 3D yazıcı bulduklarını da belirtti.

Mahkeme, sanık Jacob Graham'a 13 yıl hapis cezası ve 30 yıl boyunca yurtdışına çıkış yasağı getirdi. Duruşma esnasında Graham'ın hiçbir duygu belirtisi göstermediği de rapor edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Egemen Korkmaz: 'Böyle bir durum karşısında tepkisiz kalamazdım'

Egemen Korkmaz: 'Böyle bir durum karşısında tepkisiz kalamazdım'