Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İngiltere'de Çevreci Grup Londra Stansted Havalimanı'nda Jetlere Turuncu Boya Sürdü

İngiltere'de Çevreci Grup Londra Stansted Havalimanı'nda Jetlere Turuncu Boya Sürdü

İngiltere'nin hükümetin fosil yakıt üretimine son verme taahhüdüne karşılık çevreci aktivistler, sabah saatlerinde havalimanının tel örgülerini aşarak özel jetlerin bulunduğu alana girdi. İki özel jete turuncu boya püskürttü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere'de Çevreci Grup Londra Stansted Havalimanı'nda Jetlere Turuncu Boya Sürdü
KAYNAK: İHA

İngiltere'nin hükümetin fosil yakıt üretimine son verme taahhüdüne yönelik baskılar devam ediyor. Just Stop Oil adlı çevreci grup, Londra Stansted Havalimanı'nda bulunan özel jetlere yönelik dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi.

Çevreci aktivistler, sabah saatlerinde havalimanının tel örgülerini aşarak özel jetlerin bulunduğu alana girdi. Burada bulunan ABD'li ünlü şarkıcı Taylor Swift’in uçağı da dahil olmak üzere iki özel jete turuncu boya püskürttü.

Aktivistler Açıklama Yaptı

Eylemi gerçekleştiren 22 yaşındaki Cole Macdonald, "Milyarderlerin lüks içinde yaşadığı bir dünyada, milyonlarca insan yaşam mücadelesi veriyor. Bu eşitsizliğe dikkat çekmek için buradayız" dedi. Macdonald, varlıklı kesimin karbon ayak izinin iklim değişikliği üzerindeki etkisine de vurgu yaparak, "Milyarderlerin yaşam tarzları, gezegenimiz için sürdürülemez bir yük oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Fosil Yakıtların Kaldırılması İstemi

Just Stop Oil grubu, dünya genelinde fosil yakıt kullanımının azaltılması ve 2030 yılına kadar tamamen sonlandırılması çağrısında bulundu. Grup, yeni hükümetten bu hedef doğrultusunda bağlayıcı adımlar atmasını talep ediyor.

İki aktivist gözaltına alındı

İki aktivistin gözaltına alındığı bildirilirken, Stansted Havalimanı yetkilileri herhangi bir uçuş aksamasının olmadığını ve havalimanının normal işleyişinin devam ettiğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'un En İyi 5 Plajı: Şehrin Deniz Keyfi Mekanları

İstanbul'un En İyi 5 Plajı: Şehrin Deniz Keyfi Mekanları