Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İngiltere Başbakanı Sunak İsrail'i ziyaret edecek

İngiltere Başbakanı Sunak İsrail'i ziyaret edecek

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail-Filistin sorununa çözüm bulmak için bölgeye gidiyor. Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere Başbakanı Sunak İsrail'i ziyaret edecek
MUHABİR: Kamer Durdu

Başbakan Rishi Sunak, bu sabah İsrail'i ziyaret edecek ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşecek. İki gün sürecek Orta Doğu ziyaretinde Sunak'ın bölge ülkelerini de ziyaret etmesi bekleniyor.

Sunak'ın ziyareti, İsrail ve Gazze arasında son aylarda yaşanan şiddetin ardından gerçekleşiyor. Hamas'ın İsrail'e düzenlediği roket saldırıları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarıyla karşılık buldu. Saldırılarda her iki taraftan da siviller hayatını kaybetti. Sunak, ziyaretinde İsrail ve Gazze'deki kayıplar için başsağlığı dileyecek ve barışçıl bir çözüm bulmak için çabalarını sürdürecek. Dışişleri Bakanı James Cleverly de ilerleyen günlerde Mısır, Türkiye ve Katar'ı ziyaret edecek. Cleverly, İsrail ve Gazze'deki barışçıl çözümler için görüşmeler sürdürecek ve Gazze'ye yönelik insani yardımın sağlanması için girişimlerde bulunacak.

İngiltere'nin bölge ziyaretleri, ABD Başkanı Biden'ın İsrail'e gitmesinin hemen ardından gerçekleşecek. Biden, İsrail ve Filistin Yönetimi ile görüşmelerde bulunacak ve bölgedeki barış çabalarını destekleyeceğini açıklamıştı.

sunak

İngiltere'nin bölge ziyaretlerinin olası sonuçları

İngiltere'nin bölge ziyaretleri, İsrail-Filistin sorununa çözüm bulmak için önemli bir adım olarak görülüyor. Sunak ve Cleverly'nin ziyaretleri, bölgedeki diplomatik çabaları güçlendirecek ve barışçıl bir çözüme ulaşma olasılığını artırabilir.

Ancak, ziyaretlerin başarılı olması için İsrail ve Filistin Yönetimi'nin de siyasi irade göstermesi gerekiyor. İki taraf da son aylarda yaşanan şiddeti durdurmak ve barış görüşmelerine geri dönmek için çaba sarf ediyor. İngiltere'nin ziyaretleri, bu çabaları desteklemek ve barış sürecini ilerletmek için önemli bir fırsat sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da 14 yaşında ki kızın sır ölümü

Antalya'da 14 yaşında ki kızın sır ölümü