Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Hollanda’da Kur'an-ı Kerim'e Saldırı!

Hollanda’da Kur'an-ı Kerim'e Saldırı!

Hollanda'nın Arnhem kentinde, aşırı sağcı grup "Vatansever Avrupalılar (PEGIDA)" polis koruması altında gerçekleştirdiği provokatif eylemde, Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin bir saldırı düzenledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hollanda’da Kur'an-ı Kerim'e Saldırı!
KAYNAK: İHA

Arnhem kentinde, aşırı sağcı grup Patriotic Europeans Against the Islamization of the West (PEGIDA) lideri Edwin Wagensveld ve destekçileri, polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin bir saldırı düzenledi. Eyleme karşı çıkan diğer bir grup ise polis müdahalesiyle bir arbede yaşandı. Olayda 4 kişi yaralandı ve 3 kişi gözaltına alındı.

PEGIDA, belediyeden izin alarak gerçekleştirdiği provokatif eyleminde Kur'an-ı Kerim'i yakma girişiminde bulundu. Ancak eylemi protesto etmek isteyen başka bir grup, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını engellemek için Wagensveld ve destekçilerine karşı çıkarak müdahalede bulundu.

Polis, çıkan arbedede Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını önlemeye çalışanlara copla müdahale etti. Bu müdahale sırasında Wagensveld ve 3 polis memuru yaralanırken, 3 kişi de gözaltına alındı. Wagensveld, olayların ardından polis koruması altına alınarak PEGIDA'nın provokatif eyleminin yarıda kesildiği açıklandı.

Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kutsal bir kitabı yakmanın oluşturduğu üzüntüyü ve duyguyu anlıyorum. Ancak şiddet kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gelecek Partisi’nin Antalya Adayı Belli Oldu

Gelecek Partisi’nin Antalya Adayı Belli Oldu