Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Hava Kirliliği ve Çocuk Ölümleri: Küresel Bir Sağlık Krizi

Hava Kirliliği ve Çocuk Ölümleri: Küresel Bir Sağlık Krizi

Her gün beş yaşın altındaki yaklaşık 2 bin çocuk, hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Sağlık uzmanları, durumun ciddiyetine dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hava Kirliliği ve Çocuk Ölümleri: Küresel Bir Sağlık Krizi
KAYNAK: Haber Merkezi

Her gün beş yaşın altındaki yaklaşık 2 bin çocuk, hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Sağlık Etkileri Enstitüsü (HEI) tarafından yapılan yeni araştırmalara göre, 2021 yılında dünya genelinde 8 milyondan fazla ölüm hava kirliliğinden kaynaklandı. Hem dış mekan hem de iç mekan kirliliği, sağlık üzerinde ciddi zararlar oluşturuyor.

The Guardian'ın haberine göre, hava kirliliği küresel çapta, tütün kullanımını geride bırakarak en büyük ikinci ölüm nedeni haline geldi. Genel nüfusta, yüksek tansiyondan sonra en çok ölüm riski faktörü olarak sıralanıyor.

Beş yaş altı çocuklar arasında hava kirliliği, yetersiz beslenme sonrası gelen ikinci ölüm riski faktörü olarak öne çıkıyor.

HEI ve Unicef tarafından hazırlanan Küresel Havanın Durumu raporu, yoksul ülkelerdeki çocukların hava kirliliğinin en kötü etkilerine maruz kaldığını ortaya koyuyor. Rapora göre, Afrika'daki beş yaş altı çocuklarda hava kirliliğine bağlı ölüm oranı, yüksek gelirli ülkelere kıyasla 100 kat daha fazla.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Artvin'den Hatay'a tüm sahiller mercek altında

Artvin'den Hatay'a tüm sahiller mercek altında