Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Hamas'tan UCM'nin Tutuklama Emri Talebine Sert Tepki

Hamas'tan UCM'nin Tutuklama Emri Talebine Sert Tepki

Hamas, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın Hamas liderleri hakkında tutuklama emri çıkarılması talebine sert tepki gösterdi ve bu girişimi "kurbanı cellatla aynı kefeye koyma" olarak nitelendirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hamas'tan UCM'nin Tutuklama Emri Talebine Sert Tepki
KAYNAK: İHA

Hamas, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın Hamas liderleri hakkında tutuklama emri çıkarılması talebine sert bir tepki gösterdi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Hamas, kurbanı cellatla aynı kefeye koyma girişimlerini şiddetle kınıyor" ifadeleri kullanıldı.

UCM Başsavcısı'nın Tutuklama Emri Talebi

UCM Başsavcısı Karim Ahmad Khan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Hamas liderleri hakkında tutuklama emri çıkarılmasını talep etti. Bu talebin ardından Hamas, yaptığı açıklama ile karara sert tepki gösterdi.

Hamas'ın Açıklaması

Hamas'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Hamas, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı'nın bazı Filistinli direniş liderlerine karşı tutuklama emri çıkararak kurbanı cellatla aynı kefeye koyma girişimlerini şiddetle kınıyor. Hamas, BM sözleşmelerini ve kararlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Filistin direnişinin liderlerine karşı çıkarılan tüm tutuklama emirlerinin iptalini talep ediyor."

Hangi İsimler İçin Tutuklama Emri İstendi

Karim Ahmad Khan, Hamas İslami Direniş Hareketi lideri Yahya Sinvar, Hamas’ın El-Kassam Tugayları olarak bilinen askeri kanadının komutanı ve Deif adıyla bilinen Muhammed Diyab İbrahim el-Masri, Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinwar ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında tutuklama emri çıkarılmasını talep etti.

Kararı UCM Yargıçları Verecek

İsrail ve Hamas üst düzey liderlerine yönelik tutuklama kararlarına ilişkin son kararı, Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçları verecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakarya'da Para Vermediği Annesini Benzin Döküp Yakmıştı: Anne Hayatını Kaybetti

Sakarya'da Para Vermediği Annesini Benzin Döküp Yakmıştı: Anne Hayatını Kaybetti