Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Hakan Fidan: AB'den Türkiye için hakkaniyet ve sağduyu istedi

Hakan Fidan: AB'den Türkiye için hakkaniyet ve sağduyu istedi

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye konusundaki tutumunu daha adil ve sağduyulu bir şekilde göstermesi gerektiğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hakan Fidan: AB'den Türkiye için hakkaniyet ve sağduyu istedi
KAYNAK: İHA

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye konusundaki tutumunu daha adil ve sağduyulu bir şekilde göstermesi gerektiğini belirtti. Bu görüşlerini, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile dün akşam gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ifade etti. Görüşme, 12 Aralık'ta gerçekleşen AB Genel İşler Konseyi Genişleme Sonuçları ile 14-15 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen AB Zirvesi Sonuçları'nın ele alındığı bir ortamda gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı Fidan, Varhelyi'ye, günümüzde küresel sınamaların arttığı bir dönemde AB'nin stratejik bir bakış açısıyla Türkiye ile ilişkilerini geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Fidan, AB'nin Türkiye ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, yatırım alanındaki işbirliğinin artırılması ve vize kolaylığı gibi konularda somut adımlar atması gerektiğini ifade etti. Dışişleri Bakanı Fidan'ın, AB Komisyonu Üyesi Varhelyi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye-AB ilişkilerine dair AB Komisyonu ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından hazırlanan Ortak Bildiri'nin, beklenenin aksine geçen haftaki AB Zirvesi'nde ele alınmamasını ve bir sonraki zirveye bırakılmasını eleştirdiği de öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika: Motokurye cinayetinde adli tıp gelişmesi!

Son Dakika: Motokurye cinayetinde adli tıp gelişmesi!