Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Teknoloji AB Genel Mahkemesi Qualcomm'a Kestiği Para Cezasını Kısmen Onadı

AB Genel Mahkemesi Qualcomm'a Kestiği Para Cezasını Kısmen Onadı

Avrupa Birliği (AB) Genel Mahkemesi, AB Komisyonu tarafından ünlü marka çip üreticisi Qualcomm’a kesilen para cezasını onayladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
AB Genel Mahkemesi Qualcomm'a Kestiği Para Cezasını Kısmen Onadı
KAYNAK: AA

Avrupa Adalet Divanı yapısı içinde yer alan Genel Mahkeme, Qualcomm'un AB Komisyonunun 5 yıl önce verdiği para cezasına karşı açtığı davada kararını açıkladı. Mahkeme, AB Komisyonu'nun Qualcomm’a uyguladığı cezanın miktarını bir miktar indirerek uygun buldu. Kararda, cezanın 238,7 milyon avro olarak belirlendiği ifade edildi.

AB Genel Mahkemesi Qualcomm'a Kestiği Para Cezasını Kısmen Onadı

AB Komisyonu’nun Ceza Kararı

AB Komisyonu, 2019 yılında Qualcomm’a 2009-2011 yılları arasında maliyetin altında fiyatlarla satış yaparak rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kesmişti. Bu ceza, çip piyasasında Qualcomm'un hakimiyetinin kötüye kullanılması olarak değerlendirilmişti. Ceza, şirketin piyasadaki rekabet koşullarını olumsuz etkilediği iddiasıyla verilmişti.

İtiraz Etmişti

Qualcomm, verilen para cezasına karşı hukuki süreç başlatmıştı. Şirket, cezanın miktarının yüksek olduğunu ve adil bir şekilde değerlendirildiğini öne sürerek, mahkeme kararını temyize taşımıştı. Mahkemenin son kararına göre, cezanın bir miktar indirimi yapılmış olsa da, cezanın yasal ve geçerli olduğu onaylanmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da hurdaya dönen araçtan sağ kurtuldu

Hatay'da hurdaya dönen araçtan sağ kurtuldu