Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Haiti Başbakanı Ariel Henry İstifayı Kabul Etti

Haiti Başbakanı Ariel Henry İstifayı Kabul Etti

Haiti Başbakanı Ariel Henry, ülkede haftalardır devam eden baskı ve artan şiddet olaylarına yanıt olarak istifa ettiğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haiti Başbakanı Ariel Henry İstifayı Kabul Etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Haiti Başbakanı Ariel Henry, ülkede haftalardır devam eden baskı ve artan şiddet olaylarına yanıt olarak istifa ettiğini duyurdu. Karayip ülkeleri grubu başkanı ve Guyana Devlet Başkanı Irfaan Ali, Henry’nin istifasını, bölge liderlerinin Haiti’deki siyasi geçiş sürecini tartışmak üzere Jamaika’da bir araya geldikleri toplantının ardından açıkladı.

Henry, silahlı çeteler tarafından evine dönmesi engellendiği için şu anda Porto Riko’da mahsur kalmış durumda. Henry, Temmuz 2021’de öldürülen eski başkanın ardından ülkeyi yönetiyordu.

Bir Ay Süreyle Olağanüstü Hal İlan Edildi ve Sokağa Çıkma Yasağı Uzatıldı

Ali, 'Geçici bir başkanlık konseyinin kurulması ve geçici bir başbakanın atanması üzerine istifasını kabul ediyoruz' dedi. Son günlerde ağır silahlı çeteler, Haiti’nin başkenti Port-au-Prince sokaklarını kontrol altına alarak seçimle gelmemiş olan Ariel Henry’nin istifasını talep etmişti. Port-au-Prince ve çevresindeki bölgede bir ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi ve sokağa çıkma yasağı uzatıldı.

Henry, çetelerin polis karakollarına saldırdığı ve Haiti’nin en büyük iki hapishanesini bastığı sırada şiddetle mücadeleye yardımcı olacak uluslararası bir güvenlik gücünün konuşlandırılmasına ilişkin bir anlaşma imzalamak üzere Kenya’da bulunuyordu. Ancak, Haiti’nin uluslararası havalimanında devam eden saldırıların ardından Henry’yi taşıyan uçağın inişi durduruldu. Henry’nin istifası birkaç gündür bekleniyordu. Karayip ülkelerinden oluşan Caricom grubu, Henry’nin Haiti’nin istikrarı önünde bir engel olarak görüldüğünü ve bir geçiş konseyine geçişin başlayabilmesi için görevinden çekilmesi gerektiğini açıkça ifade etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taksilere Dikkat Antalya Bunu Yapacak!

Taksilere Dikkat Antalya Bunu Yapacak!