Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Hac Sırasında Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Bin 301 Kişi Hayatını Kaybetti

Hac Sırasında Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Bin 301 Kişi Hayatını Kaybetti

Suudi Arabistan, bu yılki hac sırasında en az bin 301 kişinin öldüğünü açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hac Sırasında Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Bin 301 Kişi Hayatını Kaybetti
KAYNAK: İHA

Suudi Arabistan, bu yılki hac sırasında en az bin 301 kişinin öldüğünü açıkladı. Ölenlerin çoğunun, aşırı sıcaklarda uzun mesafeler yürüyen izinsiz hacı adayları olduğu belirtildi. Bu yılki hac yolculuğu, zaman zaman 50 dereceyi aşan sıcaklıkların yaşandığı bir sıcak hava dalgası sırasında gerçekleşti.

Resmi Suudi haber ajansı SPA, ölenlerin dörtte üçünden fazlasının resmi izinleri olmadığını ve yeterli barınak olmadan doğrudan güneş ışığı altında yürüdüklerini bildirdi. Ölenlerden bazılarının yaşlı ya da kronik hasta olduğu da açıklandı. Sağlık Bakanı Fahd Al-Jalajel, sağlık tesislerinin 140 binden fazlası izinsiz olmak üzere yaklaşık yarım milyon hacıyı tedavi ettiğini ve bazılarının hala sıcak bitkinliği nedeniyle hastanede olduğunu belirtti.

Uluslararası Tepkiler

AFP haber ajansı, bir Arap diplomatın 658 Mısırlının öldüğünü söylediğini aktardı. Endonezya 200’den fazla vatandaşının hayatını kaybettiğini, Hindistan ise 98 kişinin öldüğünü açıkladı. Pakistan, Malezya, Ürdün, İran, Senegal ve Sudan da ölümleri doğruladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da elektrik kablolarında korkutan patlama!

Hatay'da elektrik kablolarında korkutan patlama!