Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Hac ön kayıt ve kayıt yenileme için son gün!

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme için son gün!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 Hac organizasyonu için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini bugün sonlandırıyor. Detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hac ön kayıt ve kayıt yenileme için son gün!
KAYNAK: İHA

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2025 yılı Hac organizasyonu için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor. Gelecek sene için hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen adayların, kayıtlarını 16 Eylül’e kadar yeniletmeleri gerekmektedir.

Kayıtların Yenilenmesi Gerekiyor

Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2025 yılı hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen adaylar için kayıtlar otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu nedenle, hacı adaylarının 16 Eylül’e kadar kaydını yeniletmeleri gerekmektedir.

Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

2025 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos ile 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştirilecektir. 2024 yılında kuraya katılan vatandaşların kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecek olup, bu nedenle kaydını yeniletmeyenler Hac kurasına katılamayacaklardır.

Son Tarih 16 Eylül

HURSAD tarafından yapılan açıklamada, kayıt yenileme için son tarihin 16 Eylül olduğu hatırlatılarak, bu tarihe kadar kaydını yeniletmeyenlerin mağduriyet yaşamamaları adına e-Devlet Portalı üzerinden kayıtlarını yenilemeleri gerektiği vurgulanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
30 Ekim okullar tatil mi? 2024 yılında 30 Ekim resmi tatil mi?

30 Ekim okullar tatil mi? 2024 yılında 30 Ekim resmi tatil mi?