Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Güney Kore’den Kuzey Kore’ye Propaganda Yayını İle Karşılık

Güney Kore’den Kuzey Kore’ye Propaganda Yayını İle Karşılık

Güney Kore, Kuzey Kore’nin çöp balonlarına sınırda propaganda yayını ile cevap vereceklerini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Kore’den Kuzey Kore’ye Propaganda Yayını İle Karşılık
KAYNAK: İHA

Güney Kore, Kuzey Kore'nin topraklarına gönderdiği çöp balonlarına karşılık olarak sınırda dev hoparlörlerle propaganda yayını yapacağını açıkladı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS), Kuzey Kore'nin yeniden Güney Kore topraklarına çöp balonları göndermesi üzerine bu kararı aldıklarını bildirdi. JCS, Kuzey Kore'nin bu tür eylemlerinin bölgedeki tansiyonu yükselttiğini ve ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Açıklamada, "Birkaç kez uyardığımız gibi, ordu bugün saat 13.00'ten itibaren tam ölçekli ve tüm cephelerde hoparlör yayınları gerçekleştirecek" denildi. Bu yayınlarda dünyadan haberler ve K-pop şarkıları yer alacak.

Çöp Balonları Krizi

Kuzey Kore, geçtiğimiz mayıs ayından bu yana Güney Kore'ye çöp dolu binlerce balon gönderdi. Bu balonlar, Güney Kore'de çevre kirliliğine neden olduğu gibi, iki ülke arasındaki gerginliği de tırmandırdı. Güney Kore, bu duruma tepki olarak propaganda yayınlarıyla karşılık verecek.

JCS'nin Uyardı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore rejimini bölgede tansiyonu artıran eylemlerden dolayı sorumlu tutarak, propaganda yayınlarının başlamasıyla birlikte sınırdaki gerginliğin daha da artabileceği uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı triatlonda kaza geçirdi

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı triatlonda kaza geçirdi