Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Güney Kore'de İlk Kuzey Koreli Firariyi Bakan Yardımcısı Yaptı

Güney Kore'de İlk Kuzey Koreli Firariyi Bakan Yardımcısı Yaptı

Güney Kore'nin birleşme konusundaki başkanlık danışma konseyinin yeni lideri olarak, eski Kuzey Koreli diplomat Tae Yong-ho atandı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güney Kore'de İlk Kuzey Koreli Firariyi Bakan Yardımcısı Yaptı
KAYNAK: Haber Merkezi

Güney Kore'nin birleşme konusundaki başkanlık danışma konseyinin yeni lideri olarak, eski Kuzey Koreli diplomat Tae Yong-ho atandı. Tae, Güney Kore'ye yerleşen binlerce kişi arasında en üst düzey firari ve bakan yardımcılığı görevi verilen ilk kişi oldu.

Tae Yong-ho'nun Kariyeri ve Kaçışı

62 yaşındaki Tae Yong-ho, 2016 yılında Güney Kore'ye kaçmadan önce Pyongyang'ın Birleşik Krallık'taki büyükelçi yardımcısıydı. Daha sonra çeşitli suçlarla suçlandı, ancak Tae, Güney Kore'nin 2020 Ulusal Meclisi'nde sandalye kazanan ilk eski Kuzey Koreli oldu.

Yeni görevinde, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un ofisine Kore'nin barışçıl birleşmesi konusunda danışmanlık yapacak. Cumhurbaşkanlığı ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Liberal demokrasiye dayalı barışçıl bir birleşme politikasının kurulmasına yardımcı olacak ve yurt içi ve yurt dışından destek toplayacak doğru kişidir" ifadelerine yer verildi.

Tae Yong-ho'nun Hayatı 

1962 yılında Pyongyang'da doğan Tae, 27 yaşında dışişleri bakanlığına girdi ve yaklaşık 30 yılını iktidardaki Kim hanedanının üç kuşağı altında çalışarak geçirdi. Tae, Kuzey Kore'den ayrılma nedenini çocuklarının "sefil hayatlar" yaşamasını istememesi olarak açıklarken, ayrıca Kim Jong Un rejimine karşı duyduğu tiksintiyi ve Güney Kore demokrasisine hayranlığını dile getirdi.

Diğer Firari Diplomatlar

Son olarak, Küba'da görev yapan eski bir Kuzey Koreli diplomatın daha firar ettiği iddia edildi. Firarinin 52 yaşındaki Ri Il Kyu olduğu belirtilirken, Ri'nin "Kuzey Kore rejiminden duyduğu hayal kırıklığı ve kasvetli bir gelecek" nedeniyle kaçtığı ifade edildi.

Chosun Ilbo gazetesinin aktardığına göre, "Her Kuzey Koreli en azından bir kere Güney Kore'de yaşamayı düşünür" diye yazıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pera Palas'ta Gece Yarısı'nın Yeni Sezonu Ne Zaman? 2. Sezonda Neler Olacak?

Pera Palas'ta Gece Yarısı'nın Yeni Sezonu Ne Zaman? 2. Sezonda Neler Olacak?