Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi İsrail saldırıları nedeniyle kapandı

Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi İsrail saldırıları nedeniyle kapandı

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze şehrinin güneyindeki Nitzarim yerleşim yerinin yakınlarında bulunan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin, İsrail saldırıları ve yakıt sıkıntısı nedeniyle kapandığı bildirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi İsrail saldırıları nedeniyle kapandı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze şehrinin güneyindeki Nitzarim yerleşim yerinin yakınlarında bulunan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin, İsrail saldırıları ve yakıt sıkıntısı nedeniyle kapandığı bildirildi.

36 bin metrekare kapalı alana sahip, 180 yatak kapasiteli hastane, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılıp Filistin makamlarına devredilmişti. Gazze Şeridi'ndeki tek onkoloji hastanesi olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, İsrail savaş uçaklarının 2 kez hedefi olmuştu. Hastanenin üçüncü ve son katı saldırı sonucu ağır hasar almıştı. Kanser hastalarının tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz haftalarda yakıt sıkıntısı nedeniyle bazı bölümler kapatılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, hastanenin kapatılmasının Gazze Şeridi'ndeki kanser hastaları için büyük bir darbe olduğunu belirtti. Bakanlık, İsrail'in saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumun hastanenin yeniden açılması için gerekli desteği sağlamasını istedi.

turk-filistin-dostluk-hastanesi-aa-2133356

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Likya Yolunda Kaybolan 5 Alman Turist Bulundu

Likya Yolunda Kaybolan 5 Alman Turist Bulundu