Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Gazze'deki Hükümetten İsrail Saldırısına İlişkin Açıklama: 3 Ailenin Cesetlerine Ulaşılamadı

Gazze'deki Hükümetten İsrail Saldırısına İlişkin Açıklama: 3 Ailenin Cesetlerine Ulaşılamadı

Gazze'deki hükümet, İsrail'in Et-Tabiin Okulu'na düzenlediği saldırıda üç ailenin cesetlerine ulaşamadıklarını belirterek, ölü sayısının 100'ü geçtiğini ve saldırının sivillerin tamamen yok olmasına neden olduğunu ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazze'deki Hükümetten İsrail Saldırısına İlişkin Açıklama: 3 Ailenin Cesetlerine Ulaşılamadı
KAYNAK: AA

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun 10 Ağustos'ta yerinden edilen sivillerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na düzenlediği saldırının ardından, patlamanın şiddeti nedeniyle Filistinli üç ailenin cesetlerine dahi ulaşılamadığını açıkladı. Hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırıda ölenlerin sayısının 100'ü geçtiği belirtilerek, bu sayının üç ailenin cesetlerinin ortadan kaybolmasıyla daha da artabileceği vurgulandı.

Açıklamada, İsrail ordusunun uluslararası yasaklı ve büyük ölçekli bombalar kullanarak gerçekleştirdiği saldırının, üç ailenin tamamen yok olmasına ve naaşlarının bile bulunamamasına neden olduğu ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in okulda silahlı kişilerin varlığına ilişkin iddialarının "yalan ve asılsız" olduğu belirtildi. Saldırının kurbanlarının arasında siviller, çocuklar ve kadınların bulunduğu; hiçbirinin askeri bağlantısı veya silahlı olmadığı kaydedildi.

Siviller Aleyhinde Yürütülen Katliamlar Tel Aviv Ve Washington Yönetimlerinin Sorumluluğunda

Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma, Gazze Şeridi'ni, barınma merkezlerini ve özellikle okulları ziyaret ederek İsrail'in anlatılarının sahadaki hakikatlerle örtüşmediğini teyit etmek amacıyla uluslararası soruşturma komiteleri oluşturma çağrısında bulunuldu. Ayrıca, siviller aleyhinde yürütülen katliamların sorumluluğunun Tel Aviv ve Washington yönetimlerine ait olduğu vurgulandı.

100 Kişi Yaşamını Yitirmişti

İsrail'in Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi'nde yerinden edilen sivillerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na düzenlediği saldırıda, sabah namazı sırasında gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği, birçok kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırının ardından okuldaki ceset parçalarının plastik poşetlere konulduğu ve Han Yunus'ta bir bölgenin daha boşaltılmasının istendiği belirtildi.

75 Binden Fazla Filistinli Göç Etmek Zorunda Kaldı 

UNRWA, İsrail'in tahliye kararının ardından Gazze'nin güneyinde 75 binden fazla Filistinlinin göç etmek zorunda kaldığını açıkladı. İsrail ordusu, savaşın 310. gününde Gazze Şeridi'ne kara, hava ve denizden saldırılarına devam ediyor. İsrail ordusunun, Al Jazeera muhabiri Şerif'i hedef göstermeye devam ettiği ve sivil yerleşimlere yönelik saldırıların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den İsrail'e Yaptırım Çağrısı

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den İsrail'e Yaptırım Çağrısı