Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Fransa'da kadına yönelik şiddet için yürüdüler

Fransa'da kadına yönelik şiddet için yürüdüler

Paris'te, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Mor renkli kıyafetler giyen katılımcılar, kadınların ve cinsiyet eşitliğinin sembolü olan mor renkle bir araya geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa'da kadına yönelik şiddet için yürüdüler
KAYNAK: İHA

Paris'te, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Mor renkli kıyafetler giyen katılımcılar, kadınların ve cinsiyet eşitliğinin sembolü olan mor renkle bir araya gelerek, soğuk havaya rağmen "Fransa'da her 6 dakikada bir cinsel saldırı" ve "Kızlarınızı koruyun, erkek çocuklarınızı eğitin" yazılı pankartlar taşıdı.

All of us aktivist grubundan Maelle Lenoir, verdiği röportajda, "Artık ölüleri saymak istemiyoruz" diyerek hükümeti kadına yönelik şiddeti durdurmak için daha fazla bütçe ayırmaya çağırdı. Yürüyüşe katılan 22 yaşındaki Leonore Maunoury ise, "Kadına şiddetle başa çıkılabilmesi için adalet sisteminin değişmesi gerektiğini" belirtti.

Fransa'da bu yıl 121 kadın öldürüldü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kadına yönelik şiddetin devam etmesi kaçınılmaz değil. Buna bir son vermeliyiz ve bunu yapacağız" ifadelerini kullandı. Hükümet verilerine göre, bu yıl Fransa'da 121 kadın öldürülürken, bu sayı 2022 yılında 118'di. Kadına yönelik şiddetle mücadelede daha etkin önlemler alınması ve toplumsal farkındalığın artırılması için çaba sarf ediliyor.

fransa2

dransa3

fransa4

fransa5

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
6 yaşındaki çocuk ağaca çarptı! 2 kişi hayatını kaybetti 4 kişi yaralandı

6 yaşındaki çocuk ağaca çarptı! 2 kişi hayatını kaybetti 4 kişi yaralandı