Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Fransa Telegram'ın kurucusu Durov'u otoritelere bilgi vermemekle suçluyor

Fransa Telegram'ın kurucusu Durov'u otoritelere bilgi vermemekle suçluyor

Fransa'da gözaltına alınan Telegram kurucusu Pavel Durov'a yöneltilen suçlamalar arasında otoritelere bilgi vermeyi reddetme, yasa dışı işlemler ve çocuk cinsel istismarı bulunuyor. Durov'un gözaltı süresi uzatıldı ve bu durum uluslararası tepkilere yol açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fransa Telegram'ın kurucusu Durov'u otoritelere bilgi vermemekle suçluyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Fransa'da gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Durov hakkında yürütülen soruşturmanın ayrıntılarını paylaştı ve suçlamalar arasında otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi maddelerin de bulunduğunu belirtti.

Beccuau, Durov’un gözaltına alınma gerekçesinin, yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme suçlarını içerdiğini söyledi. Durov, 8 Temmuz’da açılan "X" soruşturmasının bir parçası olarak gözaltına alındı. 

Elon MusK Durov’un serbest bırakılması çağrıda bulundu

24 Ağustos'ta Paris havalimanında gözaltına alınan Durov'un, Telegram üzerinden yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddia ediliyor. Gözaltı süreci, Durov'un Avrupa Birliği (AB) yasalarına uyduğunu savunan Telegram tarafından "saçmalık" olarak nitelendirildi. Şirket, suçlamaların temelsiz olduğunu iddia ediyor.

Rusya, Durov'un gözaltına alınmasıyla ilgili Fransa'ya nota verdi ve bu durumun uluslararası ilişkilerde bir kriz yarattığını belirtti. Elon Musk, Durov’un serbest bırakılması için sosyal medya platformu X üzerinden çağrıda bulundu.

"siyasi bir karar"

Fransa'da gözaltı süresi en fazla 96 saatle sınırlandırılmış durumda. Bu sürenin sonunda, Durov'un serbest bırakılmasına ya da tutuklanmasına karar verilecek. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Durov’un gözaltına alınmasını "siyasi bir karar" olarak reddettiğini ve bunun adli soruşturmanın bir parçası olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mısır'dan Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da Sinagog İnşa Etme Çağrısına Sert Tepki

Mısır'dan Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da Sinagog İnşa Etme Çağrısına Sert Tepki